Бурите и валежите продължават и в петък, когато на много

...
Бурите и валежите продължават и в петък, когато на много
Коментари Харесай

Бури и валежи и днес, вижте къде

Бурите и преваляванията не престават и в петък, когато на доста места в западната половина от страната още веднъж ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки.

Жълт код за дъжд и гръмотевична интензивност е разгласен за 15 области

на страната, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София – област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Лятото идва, до 36 градуса през юни

В тези региони се чакат краткотрайни, интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици, като предстоящите количества дъжд тук-там са 20-35 литра на квадратен метър. Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Преди обяд в източните региони ще бъде най-вече слънчево ,

само че след обяд тук-там в югоизточните региони също ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25-28 градуса в Западна България до 33-35 градуса в североизточните региони.

По Черноморието

ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. След обяд на обособени места по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаг до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса. Температурата на морската вода е от 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините

ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра – към 11 градуса.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР