Бури затрудняват Филип Лхамсурен по време на самостоятелната му експедиция

...
Бури затрудняват Филип Лхамсурен по време на самостоятелната му експедиция
Коментари Харесай

По пътя на "Прегръдката на Амазония": Филип Лхамсурен се бори с бурите за всеки метър напред

Бури затрудняват Филип Лхамсурен по време на независимата му експедиция " Прегръдката на Амазония ". В момента приключенецът се спуска с кануто си по Рио Негро в Бразилия.

Той стартира предизвикването си преди две седмици, като тогава времето е било умерено. След това стихии и проливни дъждове са го съпровождали. Последвало е възстановяване на метеорологичната конюнктура за няколко дни, само че той е съобщил, че още веднъж внезапно се е влошило и се " бори с бурите за всеки метър напред ", обявиха от екипа му за " Дневник ".

Липсата на слънце значи липса и на GPS и сателитен телефон, защото Лхамсурен разчита на безоблачен панел, с цел да ги зарежда. Въпреки компликациите той напредва добре и му остава един ден до първата планувана среща с Румен Койнов, който е фотограф на терен и поддържа логистично експедицията.

На срещата приключенецът ще остави кануто си и ще вземе 40-килограмова раница с най-необходимото за оцеляване в джунглата. Той ще навлезе в дивата гора, където го чакат към 400 километра девствена джунгла по северната граница на резервата Уаймири-Атоари до постигане на езерото Балбина, където още веднъж ще се качи на кануто си, оповестиха от екипа му.



Тъкмо идващият стадий от експедицията е огромното предизвикателство за Лхамсурен, който споделя, че " гъстата джунгла е по-непристъпна и от най-бурната река ".

До момента той е минал 1000 км и му остават към 4000 км. Цялостният му маршрут включва над 5000 км в девствената природа на най-голямата тропическа гора в света и втурване по Амазонка до вливането ѝ в Атлантическия океан. Очакванията са пътуването да продължи към шест месеца.

Лхамсурен се движи самичък – с кану, колело или пеш, и обезпечава прехраната си самичък. Ако успее в начинанието си, той ще стане третият странник в света, минал със лични сили през амазонската джунгла.

 По пътя на
© abandonedroads.com
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР