Бури и градушки след слънчевото утро в някои части на

...
Бури и градушки след слънчевото утро в някои части на
Коментари Харесай

Порой превърна улици в Русе в реки, топола се стовари върху кола във Великотърновско

Бури и градушки след слънчевото утро в някои елементи на страната.

Пороен дъжд трансформира улиците на Русе в реки. За по-малко от час над града се изсипаха 20,3 литра на квадратен метър, оповестява БГНЕС.

Заради огромното количество вода част от шахтите избиха, защото канализацията се оказа неспособна да поеме толкоз доста вода. Множество коли закъсаха в по-ниските места и придвижването бе блокирано. Наложи се полицията да отдели сериозните сектори и да пренасочи трафика по обиколни направления.

Топола се стовари върху кола край село Самоводене във Великотърновско, оповестява bTV. С леки пострадвания е спътникът на водача. Силният вятър във Великотърновско, който мина със скорост 17 метра в секунда от Югоизток, изпочупи и разпръсна клони по пътното платно. Поражения има и по електропреносната мрежа. Част от селото е било за малко без ток.

Силна стихия се изви над София по обяд. Бурният вятър, тук-там съпроводен с натоварен дъжд, изпочупи клони на дървета.
 София дъжд БГНЕС
Градушка колкото лешник удари Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Паднал клон затрудни придвижването по трамвайни линии 20 и 23. След намесата на спешен екип клонът беше отхвърлен, а придвижването – възобновено.

На 7 сигнала за паднали клони са реагирали спешните екипи в резултат на мощния вятър и дъжда в столицата.

От горещина към гръмотевични стихии: Идва захлаждане

Във Вършец и Враца падна градушка с размерите на грах и лешник, съобщиха  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

След последните горещи дни следва захлаждане.
 градушка в Дупница

Две паднали дървета, рискова ламарина и пламнало стърнище след вятъра в Разградско

Четири сигнала за произшествия получиха огнеборци от Разградско след мощния вятър, минал през Лудогорието в следобедните часове – заяви за Дарик-Разград шефът на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Емилиян Станев.

Две дървета са паднали от вятъра и сега се отстраняват от пътищата – едното е в село Голям Поровец, а другото на ул. „ Александър Стамболийски “ в Разград. Служителите от РДПБЗН реагираха бързо и на сигнал за рискова ламарина, надвиснала от покрива на Бизнесцентъра в Разград над многолюден тротоар.

 Две паднали дървета, рискова ламарина и пламнало стърнище след вятъра в Разградско
Времето на 26 юли: до обяд слънце, след това облаци и валежи тук-там

В сряда преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

Възможни са градушки. Вятърът ще е до сдържан от северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 28 и 33 градуса. През нощта против четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се засилват и в обособени региони са вероятни обилни количества.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР