Бургазлийката Руса Михалева днес навърши 100-години. Столетницата отпразнува юбилея си

...
Бургазлийката Руса Михалева днес навърши 100-години. Столетницата отпразнува юбилея си
Коментари Харесай

Бургазлийка навърши 100 г. и даде ценен съвет на всички млади ВИДЕО

Бургазлийката Руса Михалева през днешния ден навърши 100-години. Столетницата отпразнува юбилея си в стеснен фамилен кръв в дома си в жк „ Братя Миладинови “, където за мотива се бяха събрали нейните деца, внуци, правнуци и другари.

„ Самотата отчуждява хората. Човек може доста елементарно да загуби себе си, в случай че остане самичък сам, губи разсъдъка си. Аз в никакъв случай не съм оставала сама и това може би ме поддържа душевен и физически “, сподели старата жена точно на юбилея си. Тя е безапелационна, че се усеща извънредно добре и счита, че това е тъй като заобикаля да взима каквито и да е лекарства.

Михалева съобщи, че макар възрастта си, тя към момента чете и интензивно се интересува от протичащото се по света и у нас. „ Много ми хареса вестника на кмета – ред няма, запетайка няма, която да не съм прочела. Вече единствено четенето ме увлича, тъй като преди 4 години си счупих крайници и не мога да се движа свободно – оказват помощ ми роднините ми.

Баба Руска, както й споделят околните, е родена на 9 декември 1919 година – по царско време. Тя още блестящо си спомня годините на Втората международна война, когато е била едвам на 25 години. „ Не желаеме да си тръгваме, доста добре се грижиш за нас “, казвали съветските военни, които били настанени да останат в дома на бургазлийката преди да заминат за фронта в последните стадии на офанзивата против Германия през 1944-1945 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР