Бургазлията Цветомир Иванов се яви тази седмица пред Окръжния съд,

...
Бургазлията Цветомир Иванов се яви тази седмица пред Окръжния съд,
Коментари Харесай

Лейтенант от бандата на Джуката и Простака излиза на свобода

Бургазлията Цветомир Иванов се яви тази седмица пред Окръжния съд, откакто подаде молба за предварително освобождение. Той излежава присъда от 1 година и 2 месеца след следващия си арест с дрога. От наказването остава малко над 1 месец, само че татуираният юначага към този момент напира да го пускат.

На пръв взор присъдата наподобява кокошкарска, само че 32-годишният мъж е много забавна фигура. Според Специализираната прокуратура Иванов играе основна роля в бандата, разрушена от ГДБОП през 2012 година, която е ръководена от Виктор Боцев-Джуката и Красимир Кръстев-Простака.

Флагман.бг напомня, че групата на столичния необут Джуката е посочена за правоприемник на тази на Митьо Очите, откакто той влезе в пандиза. Според проверяващи ОПГ-то, което от октомври 2011 година до 27 юни 2012 година е пласирало опиати в София, Бургас и Бургаска област - най-вече хероин, амфетамини и марихуана, е разрушено, откакто Иванов е подложен под наблюдаване. Така проверяващите разплели черноморската връзка и последователно стигнали до всички участници в схемата.

Бургазлията е остарял познайник на органите на реда. През 2009 година служители на реда нападнаха нает от него апартамент в жк „ Меден рудник " и откриха вътре оранжерия за развъждане на марихуана и към 300 гр хероин, амфетамин и кока. Дрога е открита и в жилището на родителите на Иванов в жк „ Лазур “. Само няколко дни по-рано Цветомир получава условна присъда за държане на опиати, макар че е закопчан в жк „ Изгрев “ с богат подбор.

След излизането си от пандиза през 2011 година бургазлията не губи време и се хвърля с нова мощ в „ бизнеса “. Според Специализираната прокуратура Цветомир е имал основна роля в бандата на Джуката. Именно заради тази причина при започване на 2016 година той получава най-сериозната присъда след боса от Специализирания углавен съд. Иванов е наказан на 8 години и 40 000 лева санкция за присъединяване си в ОПГ-то. Той, несъмнено, апелира присъдата и към сегашния миг тя не е влезнала в
мощ.

Освен Цветомир, босът Виктор Джуката отнася 9 години, Катерина Янева - 6 години и 40 000 лева санкция, 5 години и 40 000 лева санкция за Николай Симеонов-Шопа и 5 години отнемане от независимост за Георги Димитров, прочут с прякора Пишката. Изненадващо Спецсъдът оправда посочения за другата основна фигура в бандата - Красимир Простака, както и Николай Ников.

По време на делото станаха ясни забавни детайлности от активността на групата. Участниците в нея разфасовали на дози опиатите, получавани на едро от Боцев, и ги продавали на клиенти. За задачата те употребили услугите и на улични дилъри, като в множеството случаи им доставяли стоката, без да се виждат с тях. Оставяли я в тайници и уведомили пласьорите от махленски телефон, когато въпросните тайници са „ заредени “.

От София до Бургас опиатите били изпращани с куриерски колета или в рейсове по постоянни линии. В други случаи били транспортирани с автомобил от Иванов и Янева. За доста малко време Иванов и Шопа поели пласмента освен за Бургас, само че и за цялата област.

С оглед на множеството прояви на бургазлията, окръжният магистрат Георги Пепеляшев отхвърли да го освободи предварително. Иванов обаче по този начин или другояче скоро би трябвало да излезе на независимост.

От пресцентъра на държавното обвиняване оповестиха за Флагман.бг, че са уведомили сътрудниците си в Специализираната прокуратура за обстановката. Не е изключено да бъде поискано налагането на непрекъсната мярка за неотклонение на 32-годишния мъж поради сериозната присъда, която го грози по другото дело, и по този метод да попари очакванията му за излизане на независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР