Бургазлията Пламен Жеков създаде система, която в реално време може

...
Бургазлията Пламен Жеков създаде система, която в реално време може
Коментари Харесай

Програмист направи приложение за свободни легла

Бургазлията Пламен Жеков сътвори система, която в действително време може да демонстрира в коя болница какъв брой свободни Covid-легла има. Тя може да прерасне и в национална платформа. Програмистът е дарил кода на Община Бургас и на здравната ревизия в морския град, заяви Нова телевизия.

Пламен е единствено на 27 години, само че в Бургас,най-вече в медицинските среди от седмица за него към този момент се приказва с почитание.

" Видях апела на господин Семир Абумелих (собственикът на бургарската болница " Дева Мария), че незабавно им би трябвало такава система, в която да могат да виждат в действително време свободните кревати за пациенти с коронавирусна зараза.

Още на първия час се свързах с него, той ме одобри в болничното заведение и ми направи задание по какъв начин би трябвало да наподобява самата система ", споделя Пламен.

Изработването на осведомителната система, в която всяка болница в страната може да оповестява свободните си кревати в Covid-отделенията му лишила единствено ден, вместо предстоящите 7 дни.

" Системата не е нищо комплицирано. Тя съставлява един админ, който основава сметките за съответните лечебни заведения, разпращат им сметки и те си актуализират информацията, когато преценяват ", прибавя Пламен.

За труда си Пламен не взел нито стотинка. Не поискал.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР