Бургазлията Иво Генов, който предизвика зверска катастрофа, след като подкара

...
Бургазлията Иво Генов, който предизвика зверска катастрофа, след като подкара
Коментари Харесай

Пияният джигит Иво, който уби брат и сестра, се измъква от затвора

Бургазлията Иво Генов, който провокира зверска злополука, откакто подкара пийнал и без брошура джип „ Мицубиши Шогун “ и умъртви двама младежи край с. Крушевец, към този момент е на независимост. Преди броени дни Иво се яви пред Бургаския областен съд с молба за предварително освобождение от пандиза, оповестява "Флагман ".

След мелето Генов първо получи скандално ниска присъда от 3 години и половина, която обаче беше увеличена от Върховен касационен съд на 6 години и 8 месеца, само че при лек режим.

Така Иво изкара към 4 години в общежитието в „ Житарово “ от открит вид, откакто съумя да редуцира към година и половина от присъдата си с работа. До момента, в който се явява пред съда тази седмица, се води, че му остават още малко над 9 месеца зад решетките.

Бургазлията признава, че мощно се разкайва за постъпката си. Той твърди, че е осъзнал виновността си и съжалява, че е унищожил своя живот, както и тези на потърпевшите. Иво разкри пред съда, че в случай че бъде пуснат предварително, ще работи като готвач.

Неговата молба бе подкрепена от прокуратурата и управлението на пандиза. Генов бил безукорен пандизчия, не създавал проблеми и даже е давам награда неведнъж с домакински отпуск. През последната година работел и на външен обект. Участвал в здравна стратегия „ Превенция на използването на алкохол “, поради установен проблем в тази тенденция. Той не е осъждан досега на зверската злополука край Крушевец.

Бургаският областен съд в лицето на Катя Господинова одобри, че Генов несъмнено е дал доказателства за поправянето си и следва да се одобри, че са реализирани задачите на наказването. Затова той бе пуснат предварително без пробационна мярка, а само с изпитателен период за оставащите 9 месеца и 3 дни от присъдата.

Припомняме, че зверската злополука стана на 11 ноември 2011 година на пътя край с. Крушевец. Същата вечер Генов и още шест индивида от компанията запивали в локална механа. После решили да отидат на дискотека в с. Равна гора.

До водача седнал 27-годишният Явор Стоянов, а на задната седалка се наредили Сунай, Джейлян, Самет, Михаил и Златка. По пътя взели още трима другари от къщите им, които се натъпкали в багажника. Така в Мицубиши-то станали общо 10 души. Било мрачно, към 20,45 часа.

Иво, който в кръчмата пил вино и бира, карал съгласно експертизата със 117-118 километра в час, преди да навлезе в десен завой. Насреща му се задал автомобил. Иво присъединил от дълги на къси светлини, само че бил омаян от насрещната колата, с която обаче безпроблемно се разминал.

Секунда по-късно видял, че не може да вземе завоя и излязъл от банкета. След няколко несполучливи маневри наляво и надясно, колата се преобърнала по таван. Джипът се въртял към 140 метра и спрял още веднъж по таван.

Картината по-късно била потресаваща. Джейлян Иляз лежала безжизнена, затисната от колата. Тежко ранен бил и брат й Сунай. Той е откаран в реанимацията на УМБАЛ – Бургас, само че лекарите не съумели да го спасят. Другите пасажери били изхвръкнали от джипа при ударите със земята и множеството лежали неподвижно в тревата. В джипа останали само водачът и братята Атанас и Михаил.

С голям брой рани и контузии бяха 23-годишната Златка Иванова, сестра й Магдалена, 18-годишният възпитаник от спортното Йерхан Сюлейманов, 27-годишният Явор Стоянов, който бе целият натрошен и му е направена мозъчна интервенция, Атанас и Михаил Тончеви на 22 година и 20 година, както и 26-годишният Самет Абдула.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР