Бургаското училище Александър Георгиев-Коджакафалията върна сутрешната физзарядка преди часовете, предава

...
Бургаското училище Александър Георгиев-Коджакафалията върна сутрешната физзарядка преди часовете, предава
Коментари Харесай

По искане на циркаджия №1: Училище върна физзарядката

Бургаското учебно заведение „ Александър Георгиев-Коджакафалията " върна утринната физзарядка преди часовете, предава NOVA.

Инициатор на събитието е международната циркова звезда Енчо Керязов. Ученици от всички възрастови групи започнаха деня с ободряваща физзарядка. За изгодите от упражненията рано заран акробатът, който е и основател на самодейността „ Играй гимнастика, бъди здрав ” е безапелационен.

„ Тялото става по-гъвкаво, по-мобилно, по-подвижно, разсънва се организмът. Децата се забавляват и този смях няма по какъв начин да не ги зареди чисто прочувствено и да стартират деня по подобен прелестен метод ”, съобщи Енчо Керязов, цирков актьор и акробат.

Заедно с децата в самодейността се включиха и преподаватели, които показаха вяра физзарядката от един път седмично, да се трансформира в всекидневно занятие. Въвеждането на утринна гимнастика поддържат и родители.

Затова в първото учебно заведение в Бургас, което се включи ви самодейността към този момент имат решение. „ До края на образователната година ще организираме всяка сряда такава гимнастика,като откровено се надявям учениците да се възпламенят и следващата година сами да си я търсят ”, уточни Даниела Душева, преподавател по физкултура в ОУ„ Ал. Г. Коджакафалията ”.

В цялата страна учебните заведения, в които заран децата играят гимнастика са над 30, а очакванията са да се усилват. „ Определено има една голяма таблетна взаимозависимост, която е голям проблем. За нас е извънредно значимо да мотивираме децата към физическа интензивност ”, акцентира Енчо Керязов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР