Бургаският строителен фараон Стефан Райков заяви, че още през 2009

...
Бургаският строителен фараон Стефан Райков заяви, че още през 2009
Коментари Харесай

Строителен фараон сменя амплоато, иска да се занимава с култура

Бургаският строителен фараон Стефан Райков съобщи, че още през 2009 година е прекратил дейностите си с компания „ Рейдес “, която завлече десетки свои клиенти с обещания за желан дом. Бургазлиите си останаха единствено с илюзиите, че ще придобият право на благосъстоятелност върху жилища от жилищна постройка, оповестява " Флагман ".

„ Още през 2009 година стопирах да се занимавам с каквото и да е в тази сфера. Просто рецесията от 2008 година ни унищожи. Такова нещо не бях виждал през кариерата си, макар че съм претърпял деноминация, хиперинфлация и т. н. Това беше нещо изцяло нечувано! Приключих с този бизнес. Надявам се за в бъдеще името ми да се свързва с нещо напълно друго – да вземем за пример просвета “, съобщи за Флагман.бг Райков, който даваше тип на обезпокоен и разкайващ се човек поради събитията от преди близо 10 години.

Припомняме, че през днешния ден против него потегли дело за укриване на налози в изключително огромни размери. Според прокуратурата за интервала 01.01.2004 година – 12.01.2009 година компанията на Райков избегнала заплащането на данъчни отговорности за 513 745 лева Строителният необут и счетоводителката му даже пробвали да заблудят данъчните като подавали погрешна информация в годишните си доклади. Утре сутринта Бургаският областен съд ще разгласи решението си.

Въпреки изказванията на Райков, той е изискал „ Рейдес” ООД да бъде оповестена в неплатежоспособност едвам 2011 година, само че съдът е отказал, защото все още сдружението има отговорности към НАП-Бургас за близо 1 млн. лева, а към общо 13 кредитори - за 150 000 лева

През 2014 година пък против него беше повдигнато обвиняване за това, че в интервала от 10.07.2007 година до 26.07.2010 година в Бургас се е облажил с 602 817,45 лева, като е измамил 24 свои клиенти, че ще придобият право на благосъстоятелност върху жилища от жилищна постройка както и у още 3 лица, че ще се снабдят със благосъстоятелност върху парцели в новострояща се кооперация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР