Бургаският следовател Иван Христов, който е временно отстранен от длъжност,

...
Бургаският следовател Иван Христов, който е временно отстранен от длъжност,
Коментари Харесай

Викат на килимчето във ВСС “следователя на Митьо Очите”, решават съдбата му в сряда

Бургаският следовател Иван Христов, който е краткотрайно отхвърлен от служба, поради продължаващото следствие против него, ще се яви на чуване пред прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) в сряда, оповестява " Флагман ". Кадровиците ще преценят дали да го освободят от служба или да му дадат втори късмет.

Според Етичната комисия той е изпаднал в несъответственост поради това, че упражнявал хотелиерска активност в Слънчев бряг. Срещу Христов е формирано и досъдебно произвеждане в Софийска градска прокуратура – най-вероятно поради хипотетичните му контакти с Димитър Желязков.

Разследването се води от прокурор Рени Кирилово от звеното „ Антикорупция”. Конкретни данни ще бъдат посочени на чуването в сряда, само че в случай че се реши, че Христов е нарушил етичните правила и правила – ще бъде от освободен от системата.

Още предходната година – дни след престрелката сред Димитър Желязков и Божидар Кузманов, Христов бе погнат от основния прокурор Сотир Цацаров, който тогава обществено го порица и разпореди инспекция.

„ Подобен метод на работа, на живот, на проява от представител на правосъдната власт е неприемлив “, сподели Цацаров и се закани детайлно да проучат Иван Христов.

Цацаров тогава загатна, че при следователя са отивали доста от сигналите против Димитър Желязков. От мнозина Христов бе избран за " следователя на Митьо Очите ". Самият той отхвърля всевъзможни връзки с Желязков и твърди, че го атакували, тъй като е неуместен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР