Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е

...
Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е
Коментари Харесай

Автоинструкторът Красимир Ненчев остава в ареста, реши съд в Бургас

Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е упрекнат, че е осигурявал хора, които да се явяват на изпитите вместо курсисти с фалшифицирани на персонални карти, заяви БНР.

По време на съвещанието държавното обвиняване уточни, че има писмени доказателства и свидетелски показания, че точно Ненчев е направил закононарушението. Според неговия юрист Росен Кожухаров обаче тези показания са неразбираеми и има разминавания: " Да, разпитани са голям брой очевидци. Един твърди, че си е взимал книжката почтено. Друг твърди, че се е явявал единствено на един изпит. Няма обаче нито един, какъвто и да е било различен доказателствен материал по делото, с изключение на едни комплицирани разпити на голям брой очевидци ".

Оказа се, че Ненчев към този момент е осъждан за сходно закононарушение. Настоящото обвиняване се случва в изпитателния му период. За сходно закононарушение законът планува до осем години затвор.

Междувременно стана ясно, че при започване на идната година ще проработи електронна система за продан на информация сред масивите на ДАИ и Министерство на вътрешните работи, като задачата е да бъдат прекъснати опитите за явяване на изпит за шофьорска брошура с подправена персонална карта. Дамян Войновски от ДАИ изясни концепцията пред националното радио:

„ Считаме, че с това ще прекратим на 100% всички опити за явяване с подправени персонални карти и също по този начин можем да уведомим слушателите, че всеки един случай, който установим за явяване на разположение с подправен документ за идентичност, ще бъде анулиран съответният изпит. Това е закононарушение и лицето предстои на наказателна отговорност за това, че употребява подправен документ за идентичност ".

За последните няколко месеца от Автомобилната администрация са открили няколко опита за замяна на персонални документи при явяването на изпит за шофьорска брошура, като всички те са предадени на полицията. Такива случаи са открити в София, Плевен, като последният е бил в Бургас, при който едно лице се е явило на изпит вместо няколко други. Всички фотоси и непокътнатите видеозаписи от изпита са предадени на полицията, сподели още Дамян Войновски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР