Бургаският районен съд ще заседава по делото срещу българските граничари.Делото

...
Бургаският районен съд ще заседава по делото срещу българските граничари.Делото
Коментари Харесай

Бургаският районен съд ще заседава по делото срещу българските граничари

Бургаският областен съд ще заседава по делото против българските граничари.Делото е формирано по поръчка на Турския углавен съд, само че предното съвещание, в което показания трябваше да дадат четирима български граничари, бе отсрочено. Те са упрекнати от турската страна за гибелта на турски риболовец край Резово през 2008 година. Делото беше отсрочено, с цел да се приложат към него цялостният размер от писмени доказателства, с цел да се обезпечи правото на отбрана на българските гранични чиновници.

Михаил Цонков, Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков са привлечени като обвинени от турските правосъдни управляващи за съучастничество в закононарушение за причиняване на гибел заради немарливост, причиняване на леко пострадване и увреждане на имущество, съгласно настоящото законодателство в Република Турция. Районен съд - Бургас бе дал тримесечен период и опция на подсъдимите лица да се срещнат с обвиняването и да изградят защитни тези, на съображение член 6 от Европейската спогодба за правата на индивида.

През 2008 година българската военна прокуратура приключи делото против Михаил Цонков за гибелта на турски нарушител край Резово. Разследващите бяха безапелационни, че случаят е трагичен случай. През 2014 година Европейският съд в Страсбург се произнесе в интерес на България по дело, заведено от роднините на починалия Ялчин Ерджан. Сега събраните томове с доказателства от Районния съд в Бургас ще бъдат изпратени на турската страна. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР