Бургаският окръжен съд реши, че шофьорът на автобуса, помел двама

...
Бургаският окръжен съд реши, че шофьорът на автобуса, помел двама
Коментари Харесай

Домашен арест за шофьора на автобус, убил двама души в Бургас

Бургаският областен съд реши, че водачът на рейса, помел двама на пътя сред Бургас и Созопол, ще получи мярка „ домакински арест” до привършване на делото. Близките на починалите стачкуват, тъй като се притесняват, че водачът може да избяга в чужбина и казусът да завърши без присъда.
На 28 февруари рейс прегази мъж и жена, до момента в който жертвите оглеждали вредите по колите си след лека злополука на пътя. Покрай тях минал рейс с задгранична регистрация. Шофьорът на рейса блъснал една от спрелите коли, помел и двама от водачите - мъж и жена, които починали на място.
Жителите на двете созополски села – Росен и Присад, са се събрали пред дома на починалия мъж.
„ Шофьорът, който прегази детето ми, е с двойно поданство и всеки миг може да избяга в Турция. Няма да е първият, нито последният, който го е правил. За мен за двойно ликвидиране да лежи у дома не е нормално”, съобщи Мария Тодорова, майката на починалия по време на злополуката Тодор.
Тя съобщи, че никой не се е свързал с тях за случая. Те разбрали от медиите сутринта.Водач на рейс, който е минал минути преди съдбовния случай, е видял леката злополука.
„ Когато минах, излизайки от кв. „ Меден рудник”, видях рейс на спешни. Когато наближих, видях в лявата лента и автомобил. Жена говореше по телефона, момчето беше до нея. Имаше видимост на към 100 метра, само че там е неосветен сектора. Когато наближих, видях, че има хора на платното. Имах време за реакция. Не мога да си изясни по какъв начин сътрудника не е съумял да реагира”, разяснява Николай.
Близките на починалите упорстват за пожизнен затвор без право на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР