Бургаският окръжен съд отказа да освободи предсрочно убиеца Деян Димитров,

...
Бургаският окръжен съд отказа да освободи предсрочно убиеца Деян Димитров,
Коментари Харесай

Не пуснаха предсрочно убиец, намушкал момче преди 8 г.

Бургаският областен съд отхвърли да освободи предварително килъра Деян Димитров, който през лятото на 2011 година намушка с нож съдбовно момче в бургаския ж.к. „ Възраждане”. В момента той излежава 13-годишна присъда за ликвидиране. 28-годишният мъж изиска да бъде освободен, защото към този момент е изтърпял повече от половината от наказването си – от 8 години той е зад решетките, заяви БНР.

Деян даже изиска да му бъде натрапен най-дългият изпитателен период, защото е сигурен, че няма да извърши друго закононарушение. На съвещанието присъстваше шефът на Бургаския затвор Бранимир Мангъров, който обаче изясни, че в действителност държанието на Деян зад решетките не е непрекъснато, а това е точно един от критериите, които съдът взема поради при разглеждането на претенции за предварително освобождение.

„ Оценките директно отразяват държанието на всяко наказано лице. Абсолютно е минимизиран субективният фактор. В неговата защита, всяко изречение започваше с „ аз “, т.е. слага себе си във фокуса на вниманието на всички. Съжаляваше своите близки, само че не съжаляваше жертвата и неговите родственици. Това няма по какъв начин да покаже изказванието, че се разкайва “, изясни пред съда Мангъров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР