Бургаският окръжен съд остави под домашен арест обвиняем за причиняване

...
Бургаският окръжен съд остави под домашен арест обвиняем за причиняване
Коментари Харесай

Под домашен арест е мъжът, обвинен за катастрофата при Бургас-Созопол

Бургаският областен съд остави под домакински арест обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност при злополука, оповестиха от съда. Мъжът е водач на рейс, предизвикал гибелта на двама души при злополука на пътя Бургас - Созопол, оповестиха от прокуратурата.

С разпореждане от 29 февруари 2020 година, Камен Ф. е притеглен като обвинен за това, че на 28 февруари 2020 година, към 22.10 часа, на основен път І - 9, след изхода от гр. Бургас към гр. Созопол е нарушил разпоредбите за придвижване при управението на рейс, марка " Мерцедес ". Той по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице, В. Б. и Т. Т.

" Степента на доказване на догатката за авторството на закононарушението е доста по-ниска от степента, нужна на прокурора да сформира обвинителен акт или на съда да постанови неоправдателна присъда. Без подозрение по делото е належащо правенето на авто-техническа експертиза за изясняване на съответстващите по делото условия, както и събиране на други относими към предмета на доказване по делото доказателства ", се споделя в обвиняването.

Няма заплаха Камен Ф. да се укрие, считат от правосъдната система и се базират, че той съжителства с жена в Добрич и отглеждат дружно детето си.

" Сочената в настояването по член 64, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс хипотетична заплаха от укриване, обоснована с осъществяваната от обвинения трудова активност - водач в транспортна компания със седалище в Република Турция, може да бъде лимитирана посредством налагането на възбрана за овакантяване рамките на Република България във връзка с Камен Ф. ", споделя в претекстовете си съда.

В практиката на Европейския съд по правата на индивида трайно се приема, че тежестта на осъщественото закононарушение не е измежду основанията, обосноваващи правда на задържането.

Обвиняемият има три предишни осъждания, само че няма повишена социална заплаха.

Предвид изложеното и като съобрази задачите на ограниченията за неотклонение, Окръжен съд - Бургас откри, че в тази ситуация съответна мярка за неотклонение се явява мярката " Домашен арест ".

Тази мярка за неотклонение ще подсигурява в задоволителна степен присъединяване на обвинения в наказателното произвеждане, като надлежно ще изиграе своето възпиращо и възпитателно влияние. Същевременно домашният арест е от естество да предотврати заплахата от осъществяване на закононарушение, тъй като ще ограничи свободата на напредване на обвинения отвън жилището му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР