Бургаският окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест

...
Бургаският окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест
Коментари Харесай

Предаваме на Гърция белгийски поданик, осъден за трафик на мигранти

Бургаският областен съд позволи осъществяването на Европейска заповед за арест и съобщи белгийския гражданин Тони Н. на правосъдните управляващи на Гърция, наказан на 9 година затвор и 16 000 евро парично наказване. Тони Н. е  наказан за трансфер на жители на трети страни, незаконно пребиваващи на територията на Гърция, както и за нелегално владение на пътнически документи, принадлежащи на друго лице, осъществени на 07.11.2014 година в Серес - Република Гърция.

В извършеното намерено правосъдно съвещание Тони Н. изрази непринудено единодушие да бъде предаден на гръцките правосъдни управляващи, като не се отхвърли от използването на правилото на особеността, съобщиха  от Апелативната прокуратура.

Защитата съобщи пред правосъдния състав, че без значение от декларираното и доказано единодушие на желаното лице, по делото са налице учредения за отвод за осъществяване на Европейската заповед за арест. Като учредения за това юристът посочи, че правосъдното произвеждане против Тони Н. е било извършено задочно, в негово неявяване и без присъединяване на бранител, с което са били нарушени негови права. Той изиска от съда да промени взетата му мярка за неотклонение в домакински арест, с цел да може задържаният  да се приготви за предаване на управляващите в Гърция.

Окръжни магистрати дефинираха, че  настояването на правосъдните управляващи на  Гърция следва да бъде почетено и белгийския гражданин Тони Н. да им бъде предаден за изтърпяване на наложената му присъда.

В предишни съвещания съдът изиска от Апелативна прокуратура – Солун спомагателна информация, обвързвана с воденото правосъдно произвеждане там. Видно от получения отговор, при задържането си Тони Н. е упълномощил гръцки бранител, само че в хода на формираното правосъдно произвеждане не са се явили нито той, нито неговия юрист. Обвинителният акт е бил връчен на упълномощения бранител, както и постановената по делото присъда.

Предвид предоставената спомагателна информация съдът одобри,  че въпреки присъдата да е постановена в правосъден развой, на който желаното лице не се е явило персонално, правосъдните управляващи са дали надлежни гаранции за спазването на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Гръцките правосъдни управляващи категорично са подсигурили, че откакто Тони Н. им бъде предаден, ще му бъде връчен дубликат от присъдата, от който миг за него ще стартира да тече нов период, в който да има право да я апелира или да изиска нейната анулация.

Решението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР