Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу пияния шофьор,

...
Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу пияния шофьор,
Коментари Харесай

Започна делото за загинал колоездач, близките настояват за по-тежко наказание

Бургаският областен съд даде ход на делото против пияния водач, упрекнат в убийството на 33-годишния колоездач Евелин Дуков от Царево. Близките на починалия излязоха на кротичък митинг пред Съдебната палата с искане за по-тежки санкции за водачи в пияно и/или дрогирано положение.

По време на досъдебното произвеждане 60-годишният обвинен Владимир Колев от София е пуснат от ареста с най-леката мярка за неотклонение " подписка ". Днес съдът отхвърли да промени мярката му със задържане под стража и Колев беше пуснат под домакински арест. Той към момента отхвърля да признае виновност за катастрофата и твърди, че не той управлявал автомобила.

През декември 2017 година Колев се движи насрещното с 94 км/ч., когато блъска 33-годишния Дуков на изхода на Приморско. След случая дрегерът регистрира 2,7 промила алкохол в кръвта му. От неналичието на спирачен път излиза наяве, че даже не е направил опит да спре. След катастрофата Колев напуща мястото на случая и се укрива, до момента в който полицията не го намира в почивна база в Приморско.

С помощта на специалисти и адвокати околните на Дуков са създали оферти за законодателни промени в Наказателния кодекс. Според тях в този момент настоящата наредба не подсигурява съразмерно наказване за пияни и/или дрогирани водачи.

В момента тя планува отнемане от независимост от 3 до 15 година за породена гибел, а при изключително тежки случаи - от 5 до 20 година, като Законът не дава опция шофирането под въздействието на алкохол и/или опиати да се пояснява като утежняващо виновността събитие.

Искането на околните на убития колоездач е утежняване на наказванията при породена гибел, които да станат от 5 до 20 година, а в изключително тежки случаи - от 10 до 30 година В поддръжка на мечтаните от тях промени с публична декларация са се оповестили община Царево, съдружие " Вело Царево " и велоклуб " Спартак " - Варна, а подписката им е подкрепена от повече от 2000 индивида.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР