Бургаският общински съвет гласува дълго чакано от хората на третата

...
Бургаският общински съвет гласува дълго чакано от хората на третата
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят възрастните хора, които получиха право да пътуват безплатно в Бургас?

Бургаският общински съвет гласоподава дълго чакано от хората на третата възраст облекчение. Одобрено беше предлагането на локалната администрация за въвеждане на безвъзмезден градски превоз. Той е единствено за хората над 75 години и им дава право да употребяват градския превоз гратис през почивните и празничните дни. Много от възрастните хора обаче, към момента не знаят какво би трябвало да създадат с цел да се възползват от услугата.
потърси за разяснение шефа на " Бургасбус " Петко Драгнев: " Както знаете, всеки пенсионер в Бургас има право да си зареди електронната карта с 30 или 80 пътувания на избрана цена. Който има зареден подобен месечен пакет има право да си вземе спомагателен пакет за почивните и празничните дни. Ако няма електронна карта за пътешестване, не може да си издаде и безвъзмездна. Двете карти вървят една с друга, единият пакет без другия не дава право на безвъзмезден транспорт. Ако някой не желае безвъзмездна карта несъмнено, не е наложително да го прави, само че тогава, в случай че се наложи да пътува през почивните дни ще би трябвало да си заплаща. А в случай че има зареден пакет и си издаде карта за събота и неделя ще има право на безграничен брой пътувания по всички линии на градската мрежа ".
Петко Драгнев прибавя още, че изваждането на новите карти може да се прави във всички пунктове, където и в този момент правоимащият си е зареждал картата за пътешестване. Документите, които възрастните хора би трябвало да носят са персонална карта, с цел да се удостовери тяхната възраст, и електронната карта за пътешестване.
Ако пакетът, който е зареден е за един месец и безплатната карта ще е за един месец. Ако идващият месец не се зареди платената карта, няма да бъде издадена и безплатната.
По мотив зачестилите произшествия с хора при пътешестване в рейсовете, шефът на " Бургасбус " насочи следния зов: " Възрастните хора да бъдат малко по-внимателни в рейса, да се държат, да внимават при слизане, с цел да няма нещастни случаи. Знаете, че има проблеми. При внезапно прекъсване, потегляне, или при самото придвижване на рейса се случват такива неща. Призовавам пасажерите да бъдат по-внимателни и да не се разсейват, с цел да няма произшествия ".
Около 3000 души ще могат да се възползват от решението на съветниците. Община Бургас ще отпусне парите за новата услуга от бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР