Бургаският независим общински съветник Бенчо Бенчев (преди изборите през есента

...
Бургаският независим общински съветник Бенчо Бенчев (преди изборите през есента
Коментари Харесай

Общинският съветник, обвинен заедно с Митьо Очите, с разрешение да отиде в Турция

Бургаският самостоятелен общински консултант Бенчо Бенчев (преди изборите през есента той беше част от квотата на БСП), който се изправи пред съда по обвиняване, че е оказал помощ на Димитър Желязков-Митьо Очите да се укрие в Турция, получи позволение да напуща страната. Разрешението е от Бургаския областен съд, съобщи в. " 24 часа ".
Бенчев има разрешение да организира лекуване в Турция. Той страда от неврологично заболяване и може да се лекува зад граница до 31 март. На 1 април той още веднъж ще би трябвало да се яви в съда за идващото съвещание. Тогава се чака да бъде доведен за разпит Димитър Желязков.
Освен в персонално укривателство, зърненият необут е упрекнат и в държане на огнестрелни оръжия и муниции.
До покачване на обвинявания против Бенчев се стигна, откакто през август, 2018 година той беше арестуван в Истанбул дружно с още няколко души, сред които и Митьо Очите. По-късно от прокуратурата оповестиха, че Бенчев е извел Желязков от Гърция и го е транспортирал до Турция, където на свое име му наел стая в първокласен хотел.
Желязков е разследван като водач на проведена незаконна група за рекет, палежи и наркоразпространение. 14 от хората му бяха задържани след акция на спецпрокуратурата и ГДБОП на 2 август, 2018 година.
Какви бяха огромните политически кавги поради Бенчев - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР