Бургаският квартал Горно Езерово е жертва на масово нашествие на

...
Бургаският квартал Горно Езерово е жертва на масово нашествие на
Коментари Харесай

Червеи нападнаха цял квартал

Бургаският квартал „ Горно Езерово ” е жертва на всеобщо настъпление на червеи. Живеещите там демонстрираха фотоси, на които се виждат хиляди пълзящи червеи, които идват от контейнерите за боклук, ситуирани директно пред домовете им, съобщи Нова телевизия.

„ Всички червеи влизат в дворовете ни. Страх ни е да не влязат към този момент и вътре в къщите. Идват от контейнерите, няма от къде другаде ”, описа жителят на квартала Алекс Русев.

Кофите за боклук се намират на към 10 метра от домовете на хората. При идването на екипа ни в квартала червеите са малко, единствено към контейнера, защото малко преди този момент чиновник на общината ги измел. „ Изметох към две лопати с червеи. Всяка седмица е по този начин ”, сподели служителят.

Според пострадалите казусът се появил преди към месец. Подали сигнал първо до общинския експерт, отговарящ за квартала.

„ Получих сигнал преди 5 дни. Отидох на място, с цел да фотографирам и се обадих на Дезинфекционната станция в региона. Те пристигнаха и обезпаразитиха региона ”, сподели Димо Желязков, гл. експерт в Община Бургас.

„ Никой не дезинфекцира. Даже аз им предложих да вземат кофите и да ги изчистят, да ги измият, само че не го направиха ”, сподели още Алекс Русев.

В отдел „ Екология ” в Община Бургас има подаден сигнал на 29 септември.

„ Веднага сме разпоредили осъществяване на стерилизация на площадката. Тя е осъществена два дни по-късно. За страдание тези контейнери са оборотни и в процеса на тяхната употреба попадат в други региони на квартала, където още веднъж са били нечисти. И в тази връзка за дефинитивно решение на казуса ние сме разпоредили на „ Чистота-Бургас ” да извършат измиване и стерилизация на всеки резервоар, който приберат в предприятието ", сподели Павлин Михов, шеф на отдел " Екология ".

Срокът, даден за дефинитивно разрешаване на казуса, е до края на седмицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР