Бургаският футболен специалист Алекси Желязков заедно с Ивайло Петев последни

...
Бургаският футболен специалист Алекси Желязков заедно с Ивайло Петев последни
Коментари Харесай

Алекси Желязков: Очаквах Хърватия да бъде в Топ 4

Бургаският футболен експерт Алекси Желязков дружно с Ивайло Петев последни имаха допир с хърватския футбол. Петев и Желязков бяха отпред на локалния гранд Динамо (Загреб) в продължение на повече от година и са наясно с процесите в някогашната югославска република. За Алекси достижението на Хърватия- да играе край на Мондиала не е изненада, а упованията му са триумфите на този тим да продължат.! " Преди началото на шампионата смятах, че Хърватия ще бъде в топ 4. Така че достигането до край може да е било огромна изненада за някого, само че за мене не беше по този начин. аз съм почитател на Германия и на немския футбол, само че любимец номер 1 за купата беше Франция с нейния цялостен с гении и уравновесен тим, сподели някогашният дълготраен асистент на Димитър Димитров-Херо. " Една година този тим тренира пред очите им, тъй като знаете, че хърватския народен отбор употребява стадион Максимир- домът на Динамо (Загреб). Наясно съм с равнището на хърватите. Мога да кажа, че още до момента в който беше селекционер Анте Чачич, той стартира да вкарва нови и млади играчи. Някои от тях не попаднаха на Световното състезание, само че без подозрение имат огромно бъдеще ".
ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ФРАНЦИЯ ЗА ФИНАЛА
" Това са Анте Чорич, който към този момент е в Рома, бранителят Борна Соса е към този момент състезател на Щутгарт, Халилович също отиде в немското състезание. Сега Златко Далич се довери на най-опитните, на най-рутинираните и се видя, че това е целесъобразно. Да, Хърватия изкара цялото състезание с 12 души. За мен и Ковачич, и Милан Бадел можеха да бъдат употребявани повече ", сподели още някогашният нападател. Попитан по какъв начин по този начин една дребна страна с население под 5 милиона души реализира такива триумфи, Алекси Желязков се спря на три фактора.
ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ ЗА ФИНАЛА
" На първо място това е манталитетът им. Те са хора, които като че ли на половина съчетават балканския нрав с европейския. И постоянно вярно реагират. На второ място, просто там се раждат доста качествени деца. Отдолу идва доста качество, доста гении. И третото е, че те са част от някогашна Югославия, а тези хора още през комунизма имаха право да пътуват и да черпят опит и практики от Европа. Така в този момент основават гении и доста млади ги продават в огромните тимове, в огромните шампионати, където пък ги доразвиват. И ето резултатите ги видяхме на Световния шампионат ", споделя още някогашният помощник-треньор на Динамо (Загреб) и Омония (Кипър).
ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
" Със сигурност германците в този момент ще създадат някоя нова стратегия и ще имат още веднъж мощен народен тим. В това нямам подозрение. Пропадането на Аржентина беше предстоящо, тъй като през днешния ден от ден на ден футболът е групов спорт. А те разчитат на един човек. Меси, колкото и да е неповторим, той играе по 100 мача на година евентуално. И тъй като е Меси, всички чакат във всеки от тези мачове да се показа като на край. Което е невероятно. Така тимовете с 1-2 топ-звезди не съумяват ", показа още усещанията си някогашният футболист на бургаските Черноморец и Нефтохимик. ВСИЧКИ ВИДЕО МАТЕРИАЛИ ОТ МОНДИАЛ 2018
Мондиал 2018 final кръг, неделя 15 юли  Франция 4:2краен резулат  Хърватия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР