Бургаският данъчен инспектор Желязко Д. се размина с условна присъда,

...
Бургаският данъчен инспектор Желязко Д. се размина с условна присъда,
Коментари Харесай

Данъчен, изнудвал търговец, получи условна присъда. Справедливо ли е?

Бургаският данъчен контрольор Желязко Д. се размина с условна присъда, откакто Апелативният съд през днешния ден промени решението, наложено от Окръжния съд в Сливен.  Инспекторът ще се раздели с длъжността си в Национална агенция за приходите и ще бъде санкциониран с 500 лева, осведомят от пресцентъра на Апелативния съд в Бургас, написа Флагман.

``
реклама

Желязко е приет за отговорен, по тази причина че на 24.08.2016 година  в качеството си на контрольор в Търговско дружество на НАП-Бургас, ИРМ-Сливен, изискал от шефа на  „ Белучи България “ ЕООД сумата от 300 лева, с цел да не му сформира акт за нарушаване. Според бургаския хитрец не му била издаде касова записка от обекта по време на покупка.

Желязко няколкократно декларирал на шефа на  търговското сдружение Минчо М., че ще бъде глобен с 3 000,00 лева, без да е било налице такова нарушаване и без да е било налице съображение за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване, показват още от пресцентъра.

В последна сметка посредством изнудване данъчният контрольор получил подкупа и акт не бил формиран. По-късно обаче шефът Минчо подал тъжба против измамника.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР