Бургаският бизнесмен Белин Матев, признат за виновен в убийството на

Бургаският бизнесмен Белин Матев, признат за виновен в убийството на ...

Пуснаха предсрочно от затвора бургаски бизнесмен, убил легенда на Лудогорец.

Бургаският бизнесмен Белин Матев, признат за виновен в убийството на легендата на Лудогорец Добрин Добрев, бе освободен от затвора предсрочно, съобщава "Флагман".
46-годишният Белин Матев има интереси в сферата на строителството, преди години се е занимавал и с ресторантьорство, а името му фигурира в три търговски дружества, показа наша проверка.
В Бургас той е известен с предприемаческата си дейност и малцина знаеха, че е замесен в жестоко убийство. Единствената поява в криминалните хроники на Белин Матев е от 2007 година, когато пред дома му в жк “Възраждане“ бе запален луксозният му джип.
Случаят, сложил тежко петно в биографията му, е от 1996 година, когато Белин заедно с още пет лица участва в жестокия побой и убийството на Добрин Добрев – легенда на „Лудогорец“ от 90-те години.
В онзи период Белин е близък приятел на Йордан Панчев, чиято 26-годишна сестра е любовница на 45-годишния Добрев. На 7 декември 1996 година Йордан разбира, че Добрин е посегнал на сестра му, и решава да му отмъсти. Вика трима охранители от своя дискотека, взема със себе си и Белин, който му гостува за личен празник. Те издебват Добрин Добрев и му нанасят жесток побой, оставят го да умре мъчително и много тежко в стълбищната клетка на блока му.
Делото се точи над 20 години, докато присъдата не влиза в сила на 11 май 2017 година. Белин Матев е осъден на 4 години затвор, а съучастниците му получават между 4 и 6 години.
Към днешна дата бургаският бизнесмен е изтърпял по-голяма част от присъдата си – над 2 години и половина. Белин е последният, който е освободен предсрочно от затвора.
Той е изтърпял наказанието си в затворническото общежитие в Житарово. Справката показва, че е участвал активно във всички мероприятия, бил зачислен и към Административния съд, отстранявал технически повреди и помагал в почистването.
„Цял живот ще ме преследва това петно! 23 години не мога да го преживея“, откровен бе днес Белин Матев.

Източник: bulnews.bg