Бургаският апелативен съд потвърди задържането под стража на Николай Георгиев

...
Бургаският апелативен съд потвърди задържането под стража на Николай Георгиев
Коментари Харесай

Николай, спипан с кокаин на границата с Турция, няма да се прибере за празниците у дома

 Бургаският апелативен съд удостовери задържането под стража на Николай Георгиев и остави без почитание жалбата му против отхвърли на окръжния съд да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

Николай Георгиев  беше арестуван дружно със Стоянка Драгнева при опит да пренесат от България в Турция над 18 кг кокаин. Наркотичното вещество бе намерено при щателна митническа инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново “ на 5 септември тази година. Наркотикът е бил разпределен в 17 пакета и укрит в тайник, ситуиран в лек автомобил.

Мъжът е притеглен под отговорност за тежки умишлени закононарушения - нелегално придобиване и държане в съучастничество със Стоянка   на високорисково наркотично вещество – кокаин с общо тегло 18 221 грама, което е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък,  както и опит да придвижи през границата на страната в съучастничество със Стоянка, без знанието на митническите управляващи, същото високорисково наркотично вещество, което е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Предвидените в закона санкции за посочените закононарушения са отнемане от независимост, надлежно от пет до петнадесет години и от петнадесет до двадесет години, както и с санкция, надлежно от 20 000 лв. до 100 000 лв. и от 200 000 лв. до 300 000 лв..

Според въззивния състав заключението на окръжния съд, че досега не са налице условия, подкрепени от събраните в хода на следствието доказателства, които да постановат изменение на мярката в по-лека, е вярно и законосъобразно. Апелативните съдии споделят мнението, че може да се направи извод за съществуване обосновано съмнение за присъединяване на Николай Георгиев в закононарушенията, за които е упрекнат. По делото липсват доказателства, които да разколебават това обосновано съмнение.Апелативните съдии  споделят и тезата на първата инстанция във връзка с преценката за останалите предпоставки свързани с осъществяването на мярката за неотклонение " задържане под стража “, а точно съществуване на заплаха от осъществяване на закононарушение и отсъствието на непосреден риск от укриване.

Сочените от отбраната условия като открита идентичност, непрекъснат адрес, чисто правосъдно минало са били регистрирани както в обжалваното определение на Окръжен съд – Бургас, по този начин и от предходните правосъдни сформира при гледане на мярката за процесуална насила и вярно е преценено, че сами по себе си те не водят до извод за установяване на по-лека мярка за неотклонение, се показва в определението на апелативния съд.

Според въззивния състав най-адекватна за воденото наказателно гонене по отношение на обвинения Николай   се явява мярката за неотклонение “задържане под стража “.

Определението е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР