Бургаският апелативен съд потвърди взетата първоначална мярка за неотклонение “задържане

...
Бургаският апелативен съд потвърди взетата първоначална мярка за неотклонение “задържане
Коментари Харесай

Ахмед, който пиян прегази полицай край Стралджа, остава в килия

Бургаският апелативен съд удостовери взетата първична мярка за неотклонение “задържане под стража “ на Ахмед А., който пийнал прегази служител на реда, до момента в който униформеният проверявал за мигранти по път сред Стралджа и Маленово.

Инцидентът е от 26 септември, когато към 19,40 часа фордът на Ахмед блъснал и умъртвил 31-годишния чиновник на Министерство на вътрешните работи. Дрегер отчел 1,2 промила алкохол в кръвта на лидера.

Въззивната инстанция приема извода на окръжния съд в Ямбол, че от събраните в досъдебното произвеждане доказателства, може да се направи обосновано съмнение, че е допустимо обвиненият да е предизвикал злополуката, вследствие на която е настъпила гибелта на полицейския чиновник.

Макар и по неволя, действието е било съпроводено с осъзнато, съзнателно нарушение на възбраната за шофиране при съществено повлияване от използвания преди този момент алкохол, стимулира се съдът. Зад кормилото на автомобила обвиненият е сложил в заплаха освен себе си, само че и всички останали участници в придвижването и в последна сметка е предизвикал гибелта на един от тези участници, написа в определението на съда.

Водачът е имал предходни прегрешения – шофиране без изработен механически обзор на автомобила и ръководство на МПС без застраховка „ Гражданска отговорност “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР