Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна

...
Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна
Коментари Харесай

Трима пребиха лечителка, сега ще ѝ броят хиляди

Бургаският апелативен съд удостовери наказванията на трима мъже, пребили стара лечителка от Нова Загора. Престъплението е осъществено през юли 2017 година в дома на дамата. Осъдените са Д. С. синът му Г. Д. от Котел и техен другар Г. Б. от Нова Загора.

Двете правосъдни инстанции са признали мъжете за отговорни за нанесена тежка телесна щета на потърпевшата, изразяваща се в непрекъсната слепота с дясното око.

Подсъдимите са наказани на по три години отнемане от независимост, като наказванията са отсрочени за изпитателен период в размер на пет години.

Тримата мъже би трябвало да заплатят солидарно на потърпевшата С. Д. сумата в размер на 30 000 лв., представляваща обезщетение за породените от закононарушението неимуществени вреди и сумата от 241 лв., представляваща обезщетение за имуществени вреди, както и направените по делото разходи.

От няколко години брачната половинка на Д. С. и майка на сина му имала здравословни проблеми, които съгласно фамилията се дължали на магия и на нездравословна сила, изпращана от техни роднини, с които били в неприятни връзки. Семейството търсело помощ при лечители, гадатели, ходжи, екстрасенси. Това била повода да се извърнат към С. Д. - известна лечителка в района, която живеела в Нова Загора.

През май 2016 година те отишли при нея с молба да скапе направената на фамилията им магия. Започнали постоянно да я посещават, като няколко пъти я вземали с автомобил и я водели до къщата им в Котел, след което я прибирали в дома ѝ в Нова Загора. Почти година по-късно лечителката обяснила, че не може да помогне на дамата, защото съгласно нея страда от някакво психологично заболяване и има потребност от лекарска помощ, а не от нея. Поради това я помолила да не посещава повече дома ѝ.

Семейството обаче желало тя да продължи сеансите за повреждане на магията, само че дамата отказвала, като по този метод връзките сред тях се обтегнали. Двамата подсъдими били уверени, че С. Д, освен че не им оказва помощ, само че даже им вреди, като съзнателно, от разстояние утежнява здравословното положение на болната родственица.

По тези аргументи татко и наследник решили да посетят врачката през нощта, да я набият, с цел да я сплашат и по този метод тя да прекрати да влияе на майката от разстояние, като ѝ предава отрицателна сила. Двамата уговорили техен другар да им помогне.

При първото влизане в дома ѝ там бил единствено синът ѝ (40 г.), който бил ударен с полицейска палка и юмруци от двама от подсъдимите. Преди това подсъдимият Г. Д. взел от масата два мобилни телефона.

Месец и половина по-късно тримата подсъдими, маскирани с шапки с отвори за очите и устата, още веднъж влезнали в дома на лечителката и се нахвърлили с полицейска палка и бухалка върху нея.

Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд в 15-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР