Бургаският апелативен съд отмени присъдата на 29-годишния Николай Филипов, постановена

...
Бургаският апелативен съд отмени присъдата на 29-годишния Николай Филипов, постановена
Коментари Харесай

Измениха присъдата на Николай, убил бургазлиите Невен и Галин при гонка на летище Бършен

Бургаският апелативен съд анулира присъдата на 29-годишния Николай Филипов, постановена от Сливенския областен съд на 2 април 2018 година

Въззивната инстанция постанови нова присъда, с която подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 21.02.2016 година на летище " Бършен “/ представляващо урбанизирана територия отвън регулационните граници на Сливен, аграрен парцел в местността " Кютюклюка “/, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил " Мерцедес Е 500 “ нарушил правилото за придвижване, визирано в член 21, ал.2 от ЗДвП и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице. Починалите са Невен Богоев и Галин Димов, и двамата от Бургас, и е породена междинна телесна щета на Драгомир Бинев.

На съображение член 343, ал.3, б. " б “, вр. ал.4, вр. ал.1,, б. “в “, вр. член 342, ал.1, вр. чл.54 от Наказателен кодекс Апелативен съд – Бургас му постанова наказване в размер на четири години отнемане от независимост, при първичен общ режим на изтърпяване. Николай Филипов е лишен от право да ръководи МПС за период от четири години, считано от влизане в действие на присъдата.

Въззивният състав е удостовери присъдата на Окръжен съд – Сливен в останалата й част. Подсъдимият Филипов е наказан за заплати на гражданските ищци Р. Д. и С. Д. общо сумата от 400 000 лева, т.е. по 200 000 лева за всеки един от тях, представляваща обезщетение за претърпени от закононарушението неимуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 21.02.2016 год. до окончателното погашение на присъдената сума, както и сумата от 1350.00 лева, представляваща обезщетение за претърпени от закононарушението имуществени вреди – осъществени разноски по образуване погребението на сина им Галин Димов.

Мотивите на правосъдния състав ще бъдат направени в законоустановения период.

Постановеният правосъден акт предстои на обжалване и протестиране пред Върховен касационен съд на Република България в 15-дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР