Бургаският апелативен съд отказа да пусне на свобода 53-годишния Живко

...
Бургаският апелативен съд отказа да пусне на свобода 53-годишния Живко
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за съучастник в трафик на 17 кг кокаин

Бургаският апелативен съд отхвърли да пусне на независимост 53-годишния Живко Н., упрекнат за съучастничество в търговия с кокаин. Дарик – Бургас напомня, че наркотикът- близо 17 кг беше открит на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново при опит да бъде изнесен скрито от страната, прикрит в кухината на аварийна гума на лек автомобил „ Хюндай Ай Екс “.

Полицията на първо време задържа водачът на колата - Николай Георгиев и спътничката му - Станка Драгнева, която обаче изясни, че се срещнала със спътника си в Тиндър, се срещнала в Тиндър, а след няколко срещи той решил да й направи непредвиден подарък – безценен автомобил, който вписал пред нотариус на нейно име. После пък предложил да я заведе с колата на разходка в Турция. На границата обаче настъпил шокът- следово куче надушило пратката с кокаин. Двамата са арестувани, а по-късно управляващите стигат и до поръчителя- работодатят на Николай-Живко Н. Той е арестуван под стража, а пред съда разгласи, че нямало да се укрие. Освен това, срокът на задържането му бил прекомерно дълъг. Делото до този миг два пъти е внасяно от прокуратурата в съда, само че е връщано за премахване на процесуални нарушавания. А магистратите в Бургас оставиха жалбата на Живко без почитание. Според въззивния състав срокът на задържане е в границите на законоустановения, подобаващ е на провежданото следствие и е рационален по стандартите на Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи.

Предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък, а действието е останало незавършено заради намесата на митническите управляващи, показва съдът в претекстовете си. И акцентира, че липсват нови условия, които да постановат изменение на настоящата мярка за неотклонение в по-лека. „ Доказателствата по делото не разколебават извода и на апелативните съдии за рационално съмнение за съпричастност на обвинения към незаконната активност, за която е притеглен под наказателна отговорност “. Магистратите акцентират, че плануваните санкции в закона и открити обстоятелства разкриват съществуването и все още на действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши ново закононарушение.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР