Бургаският административен съд даде ход на делото по жалба на

...
Бургаският административен съд даде ход на делото по жалба на
Коментари Харесай

Скалният басейн на Емилиян Гебрев влезе в съда

Бургаският административен съд даде ход на делото по тъжба на Христо Гебрев, наследник на оръжейния необут Емилиян Гебрев, за противозаконното строителство на басейн в скалите край Синеморец.



Собствениците на имотa настояват, че административният акт на община Царево за премахването на басейна бил незаконосъобразен.

Незаконното строителство на 21 кубични метра басейн в скалите в местността Поляните в Синеморец беше открито преди 1 година при инспекция на Областната администрация в Бургас. Оттам бяха открили още, че ограда препречва достъпа до морето.



Собствениците на парцела - Емилиян Гебрев и неговия наследник, апелират заповедта за унищожаване на оборудването. Днес юристът на община Царево Георги Николов изиска да бъде направена инспекция в архивите, с цел да се откри какъв статут имат скалите, в които е вкопан басейнът - дали са били земеделска земя или урбанизирана територия.

" Трябва да установим какъв е статутът на процесната земя през другите години. Дали е била урбанизирана, държавна, общинска благосъстоятелност. Нашата теза е дали има право този градеж да бъде там и на какво съображение е там. Т.е. има ли строителни бумаги издадени или няма. Дали територията разрешава строителство - или не "

По случая ще бъде назначена  съдебно-техническа експертиза. Делото беше отсрочено за началото на идната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР