Бургаските роми, които се гавреха брутално с пълен автобус преди

...
Бургаските роми, които се гавреха брутално с пълен автобус преди
Коментари Харесай

Как циганите, които се гавреха брутално с бургазлии в автобус, щяха да минат между капките

Бургаските роми, които се гавреха брутално с цялостен рейс преди няколко седмици за малко да се отърват без наказване, с което щяха да потвърдят арогантните им изказвания „ че на тях никой не можел да им направи нищо “, написа "Флагман ".

Циганите сами качиха клип в интернет, който демонстрира потресаващото им държание в публичния превоз – те са голи до кръста, сипят псувни и обиди на етническа основа.

Вижте видеото тук:


Хиляди в обществените останаха възмутени от държанието на ромите, само че наблюдаващият прокурор от районна прокуратура Бургас, чието име още не е известно, не е видял нищо неправилно и даже не се е явил в правосъдното съвещание, провело се преди два дни в Районния съд на Бургас, излиза наяве от материалите по делото.

От тях излиза наяве, че ромите били на плаж и се прибирали към махалата с рейс на градския превоз. Шофьорът още първоначално предизвестил ромите да не се качват голи в рейса, а от възпитание, тъй като пътуват и туристи – да се облекат и държат културно.

Само един от ромите сяда на подсъдимата пейка – Гонзо Димитров, който е основният воин във видеото. Гонзо не отхвърля, че е псувал като каруцар и се е държал надменно. Неграмотният, без обучение и незает ром си признава безусловно всичко, дори преповтаря думите си, че „ не го било боязън от никого, тъй като никой не можел да му направи нищо “.

По делото е разпитан и водачът, който ги дефинира за безпределно проблематични пасажери. Разкрива, че желал да се обади на полицията, предизвестил ги, само че те му споделили:„ Гяури, вашата мама да е.а, преди 500 години турци Ви е.аха, в този момент ние ще ви е.ем “.

Шофьорът изяснява в детайли, че ромите се държали извънредно надменно, а рейсът, както се вижда от видеото, е бил цялостен. Той споделя, че се е почувствал омерзен от случилото се.

Съдия Георги Грънчев макрира в правосъдния си акт, че отводът на прокурора за формиране на наказателно произвеждане бил „ повърхностен, нестимулиран и прекомерно сбит “.

Съдът несъмнено не е склонен с това разпореждане и изпраща делото непосредствено в Окръжна прокуратура Бургас с рекомендация обвиняването да се преквалифицира в по-тежко.

Обвиняемият може да бъде измамен под отговорност по чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс -непристойни дейности, изразяващи пренебрежение към обществото, които се санкционират с отнемане от независимост до 5 години, отбелязва арбитър Грънчев.

Подходящо обвиняване е и чл.162, ал.1 – подбудителство на расова дискриминация, наказващи се с отнемане от независимост от една до четири години, добавя в правосъдния си акт магистратът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР