Бургаските младежи вече имат нов крайморски дом. Той е с

...
Бургаските младежи вече имат нов крайморски дом. Той е с
Коментари Харесай

Бургаските младежи вече имат нов крайморски дом

Бургаските младежи към този момент имат нов приморски дом. Той е с атрактивна и ексцентрична форма и се намира до Пантеона в Морската градина. Архитектурната визия е въодушевена от чайките, като един от знаците на морския град, а концепцията на павилиона е да даде ново и забавно пространство и сцена за изява на деца и младежи.

Новото арт пространство бе намерено от зам.-кмета Диана Саватева, основния проектант на Община Емил Бурулянов и началника на общинския отдел „ Превенции и юношески политики ” Габриела Славова.

„ Сигурна съм, че това пространство ще бъде дом на доста забавни събития, а споделеното прилагане ще направи от павилион Чайка едно прочувствено и със своя история обичано място на бургаските младежи ”, показа зам.-кметът по просвета, спорт и туризъм на Община Бургас Диана Саватева.

Архитект Бурулянов описа какви са били провокациите по време на разработване на ексцентричната и красива структура, а Габриела Славова прикани младежите да пазят новия си дом.

Програмата продължи с музикални осъществявания на надарените ученички Йоана Барантиева и Александра Иванова и младежката тайфа „ Vertigo “, както и с прожекция на новия екологично ориентиран филм на ученичката Катина Сталева.
 Димитър Николов: Горд съм с превъзходните архитекти, които нашият град е отгледал и възпитал Димитър Николов: Горд съм с превъзходните архитекти, които нашият град е отгледал и възпитал
„ Горд съм с превъзходните архитекти, които нашият град е отгледал и възпитал. Вече можем да твърдим, че това не е случайност, а т...

Павилион „ Чайка “ е отворено обществено пространство за градски събития и обществени изяви на реализатори и младежи. По времето, през което няма събития, може да се употребява като беседка или място за отдих в града.

Новото арт пространство е въодушевено от провелите се две Младежки академии за доброТворци, като план „ Хвърчилото “, което да сътвори споделено open-space младежко пространство, където да се организират разнообразни прояви, място за срещи с ментори и фестивали на знанието, спорта и изкуствата.

Павилион „ Чайка “ е с повърхност към 60 кв. м. и се състои от вход, съществена част и краища във формата на криле. Вътре са обособени амфитеатрални места за сядане, последващи формата на ексцентричната структура и свободно театрално пространство с размери 3 на 5.5 м. за реализатори и лектори. В горната част чадъроподобно покритие ще защищава посетителите по време на дъжд.

Новото намерено младежко пространство е следващият резултат от напъните на Община Бургас да обезпечи всички нужни условия за пълноценно развиване на младежите в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР