Бургаските депутати от ГЕРБ в 44-то Народно събрание – Ивелина

...
Бургаските депутати от ГЕРБ в 44-то Народно събрание – Ивелина
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ Бургас: Работим заедно за силен регион, предстоят големи инвестиции във ВиК и пътна инфраструктура

Бургаските депутати от ГЕРБ в 44-то Народно заседание – Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков регистрираха през днешния ден изпълненото от предизборните си обещания в последната година. Представени бяха последните им законодателни начинания и цели, за които те работят сега.

Политическа партия ГЕРБ Бургас поеха голям брой значими задължения за района по време на предизборната акция през 2017 година – дотъкмяване на четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг, възстановяване на градската среда, вложения в инфраструктурата и образованието, рехабилитация на ВиК мрежата и създаване на пречиствателни станции. Близо 100% от обектите, залегнали в районната стратегия, имат развиване, а някой към този момент са изцяло приключени, разяснява Иван Вълков.

Диана Саватева добави, че работата на народните представители за мощен район включва и някой нетрадиционни ограничения като привличането и откриването на клон на Националната художествена академия, който е към този момент факт и ще стартира да приема студенти още тази есен.

Областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев показа ограниченията, по които се работи сега за отпадане на административната тежест – един от основните цели за мандата на държавното управление. Бургаският народен представител е член на Комисията по стопанската система и туризма в 44-то Народно събрание, през която към този момент са минали законодателни промени в тази тенденция. Според разбор на Министерството на стопанската система, който Бойчев цитира, в 113 административни услуги са препоръчани промени като от 67 са за понижение на таксите, а за 21 таксите изцяло ще отпаднат. В 23 от услугите ще бъдат съкратени периодите за издаване. Димитър Бойчев акцентира, че в отрасловата му комисия в Народно събрание продължава да работи за намаляването на административните условия дружно с Петър Кънев, който също е бургаски народен представител, само че от друга политическа мощ. В бранш риболовство тя към този момент дава резултат – отпаднали са корабните дневници, усилва се времето за механически прегледи на лодките и се облекчава регулацията за дребни кораби до 12 м.

Освен отделените над 100 млн. лв. за рехабилитация на пътната инфраструктура в Бургаско, ще бъдат направени огромни вложения във ВиК мрежата и построяването на пречиствателни станции. Ивелина Василева разяснява нова законодателна самодейност, обвързвана със Закона за изменение и допълнение на Закона за водите, който е импортиран за разглеждане в Народно събрание от групите на ГЕРБ и Обединените патриоти. В плана за новия закон са включени текстове, които съответно касаят настоящата тематика за стопанисването и контрола на общинските язовири.

„ Законопроектът е обвързван с категоризация на язовирите – от една страна по отношение на техническите параметри, и въпреки това – на евентуалната заплаха натези уреди, близостта им до обитаемоте места и сериозна инфраструктура ”, акцентира Ивелина Василева. Тя означи, че построяването на контрактуваните две пречиствателни станции – в Айтос и в Приморско ще завърши през 2019 година Усилено върви работата по подготовката на районното прединвестиционно изследване за региона, с което ВиК Бургас да кандидатства по Оперативна програма „ Околна среда ”. Мащабният план ще е на стойност над 350 млн. лв., в което ще са включени построяването на уреди и рационализиране на системата за водоснабдяване и канализация на 8 общини – Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Царево, Карнобат и Айтос. Това е най-големият и комплициран план от всички 14 района, имащи право да аплайват по програмата. Той е и единственият, който ще бъде оценен непосредствено от Европейската комисия.

Депутатите Ася Пеева и Галя Василева обобщиха напредъкът в обществената и просветителната сфера. Над 900 фамилии в страната са се възползвали от програмата за персонален помощник, а 580 заявки до в този момент са подадени за „ Родители в претовареност ”. Тези ограничения дават късмет на хора с деца до 5 години да се завърнат на работното си място и продължат кариерата си. Активно се спомага за реализирането на просветителни планове в Бургас. Освен новоразкритият филиал на НХА, който ще се обитава в постройката на Магазия 1, приоритет остава обособяването и акредитацията на Медицински факултет към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ”. Ася Пеева заяви, че преди седмица е минала комисия за акредитация на образованието за акушерки във факултета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР