Бургаски собственик на болница и медицински центрове е готов да

...
Бургаски собственик на болница и медицински центрове е готов да
Коментари Харесай

Семир Абумелих разказа защо финансира единна система за свободни легла в болниците

Бургаски притежател на болница и медицински центрове е подготвен да заплати за основаването на единна осведомителна система, която да оповестява свободните кревати в COVID-отделенията на лечебните заведения в цялата страна. По думите му тя би трябвало да бъде подготвена до 10 дни.

До решението се стигнало, откакто единствено в един ден върнали 4 коли за спешна помощ, които търсели свободни места за пациенти.

„ Става дума за една обща система сред лечебните заведения в страната. Така пациентите няма да си губят времето в обиколки, а елементарно и съответно ще получат нужната информация. Паниката е толкоз огромна, че и самото циркулиране води до утежняване на положението на пациентите. Те остават с доста неприятно чувство за липса на организация “, споделя притежателят на УМБАЛ " Дева Мария " - Бургас доктор Семир Абумелих пред Нова ТВ.

Той прибавя, че единствено за няколко минути през вчерашния ден всички притежатели на лечебни заведения са създали група в интернет, в която си оповестяват потенциала и потребностите.

„ Създаването на подобен уебсайт е обикновено. Може да се направи от всеки, има доста експерти. Всяка болница влиза там и афишира местата си. Може да се постави и карта, с цел да видиш какво е положението в региона. Ние не се натискаме да вземем нещо от някого, само че суматохата е толкоз огромна, колкото самата болест “, прибавя доктор Абумелих.

Той насочи и апел към излекуваните пациенти да се върнат в отделенията и да оказват помощ с каквото могат. Според него те са предпазени от вируса, тъй като към този момент имат антитела, а в същото време са осведомени и с метода на работа в отделенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР