Бургаски ловец е спипан да бракониерства край Ропотамо. Красимир Боев,

...
Бургаски ловец е спипан да бракониерства край Ропотамо. Красимир Боев,
Коментари Харесай

Полицаи изловиха Красимир в страшна издънка, той пък им спретна среднощна гонка в сърцето на Странджа

Бургаски ловджия е хванат да бракониерства край Ропотамо. Красимир Боев, който е добре прочут измежду авджиите в района, е хванат с диво прасе и две глави на сръндаци в джипа си, написа Флагман.бг.

В петък вечерта той е засечен от граничните служители на реда в сърцето на Странджа. Граничарите са го наблюдавали с термовизионните камери. Веднага са известени чиновниците на Държавното ловно стопанство „ Ропотамо”, които са го видели с противозаконен улов – диво прасе.

Красимир бил извънредно нападателен и щом видял горските липсващ с джипа си Тойота РАВ 4 към Бургас, а по-късно настанала гонка.

Уведомена е полицията, в резултат на което нарушителят е арестуван при зрелищна акция край Бургас. В джипа му са открити две глави на сръндаци, диво прасе, пушка за 5 хиляди лв., както и уреди за нощно виждане за над 30 хиляди лв. – извънредно скъпо съоръжение, което може да си разрешат малко на брой.

При последвалото претършуване на дома му, съгласно неофициална информация, са открити още 20 глави на сръндаци, които Красимир очевидно е приготвил за обмен, както и десетки кг диво месо с неразбираем генезис.

Най-скъпото на сръднака са рогата, продават се като трофей. Средната им цена е няколкостотин лв., само че при положителните екземпляри може да мине и 1000 лв., обясниха специалисти.

Красимир е освободен след по-малко от 24 часа, не е поискано удължение на мярката. Това е безпределно изненадващо, тъй като той първо е хванат с бракониерски улов, второ - ловувал отвън позволения сезон и трето – не може да потвърди по кое време и по какъв начин се е сдобил с главите на сръднаците, открити в дома му.

Местни хора настояват, че Красимир Боев е незает, само че поддържал добър стандарт на живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР