Бургаската улица Ген. Гурко“ е в ремонт заради подмяна на

...
Бургаската улица Ген. Гурко“ е в ремонт заради подмяна на
Коментари Харесай

Монтираха светофар на натоварено кръстовище в Бургас

Бургаската улица „ Ген. Гурко “ е в ремонт поради замяна на водопроводна мрежа в тази част на града. Дейностите бяха съчетани с слагането на светофар. От през днешния ден на кръстовището на улиците „ Републиканска “ и „ Ген.Гурко “ има нова светофарна уредба. С това решение на общината две действия бяха осъществени с един ремонт.
Actualno.com потърси за детайлности по отношение на новата светофарна уредба Иван Гюлев, който е шеф отдел „ Безопасност и организация на придвижването:„ Да, към този момент има светофар на това кръстовище. Това стана с решение на Общински съвет Бургас и ние изпълняваме неговото решение. Той се построи на база получени данни от аршин за установяване на такива места – светлинно контролирани кръстовища. Взето е решение на Общинския съвет и то беше включено в капиталовата стратегия на общината и осъществено “.

От направените изследванията е открито, че на мястото са ставали доста пътнотранспортни катастрофи. Кръстовището е покрай детска градина, което е причина заран и в следобедните часове, когато родителите водят или вземат децата си, скупчването на коли да е по-голямо. Движението се нуждае от контролиране освен поради транспортните средства, само че и поради съществуването на велоалея и огромен поток от пешеходци. Кръстовището е покрай центъра на града, а придвижването по улиците и двете направления е интензивно, като в него се включват участници от разнообразни групи. Строително монтажните действия по светофара са завършили сполучливо и до дни той ще бъде включен, с цел да е в помощ на трафика.
„ Съвместихме ги двете неща, с цел да не копаем по два пъти “, прибавя Иван Гюлев. За благополучие на бургазлии, този път положителното взаимоотношение сред институциите, докара до бърз ремонт и нова потребна облага.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР