Бургаската телевизия Канал О е запечатана от ГДБОП заради разследване

...
Бургаската телевизия Канал О е запечатана от ГДБОП заради разследване
Коментари Харесай

Бургаска телевизия е запечатана от ГДБОП заради разследване за престъпление срещу интелектуалната собственост

Бургаската телевизия Канал О е запечатана от ГДБОП поради следствие за закононарушение против интелектуалната благосъстоятелност. Това заяви на ексклузивен брифинг прокурор Йовита Григорова от Апелативна прокуратура в морския град. По думите й има вреди за няколко милиона лв.. А акцията се прави с поддръжката и под наблюдението на Европол, Национална агенция за приходите и Комисията за контролиране на известията.

Според Григорова има нарушавания на авторските права при продължаваща незаконна активност. Днес от офиса на малкия екран са конфискувани документи и компютърни конфигурации. Възможно е след инспекцията обвиняването да бъде преквалифицирано.

Прокурорът от Апелативна прокуратура сподели още, че през предходната година в Районна прокуратура са постъпвали сигнали от физически лица и представители на търговски сдружения за това, че през мобилно приложение на две сдружения на кабелна телевизия са били предавани голям брой непознати обекти на авторски и сродни права, телевизионни стратегии, без нужното по закон единодушие на притежателите на това право. Сигнали е имало и от две национални малките екрани. При инспекциите по сигнали предходната година нарушавания не са открити. Ставало въпрос за две национални малките екрани. В края на септември 2018 година при Районна прокуратура-Бургас е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение от общ темперамент - срещу интелектуалната благосъстоятелност. Предвид продължаващата незаконна активност и след съответно решение на Районен съд Бургас е престъпено към деяние за неотложно прекратяване на тази активност и са осъществени дейности по претършуване и изземване от централен офис и абонатна станция за изземване на предмети, писмени документи и компютърни конфигурации, които имат значение за делото, добави Григорова. Тези дейности са осъществени под наблюдението на областен прокурор, в наличието на чиновници от " Киберсигурност " към ГДБОП, Европол, Национална агенция за приходите и Комисията за контролиране на известията.

 ГДБОП и жандармерия окупираха офисите на кабелен оператор Виж още ГДБОП и жандармерия окупираха офисите на кабелен оператор
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР