Бургаската регионална туристическа камара /БРТК/ алармира за липсата на концепция

...
Бургаската регионална туристическа камара /БРТК/ алармира за липсата на концепция
Коментари Харесай

БРТК алармира за липсата на концепция за сезон лято 2021 г.

Бургаската районна туристическа камара /БРТК/ сигнализира за неналичието на идея за сезон лято 2021 година на Министерство на туризма. Покрай наболелите проблеми на изходящия туризъм министерството не помни за правилото на планираност в туризма и наближаващото лято, показват от организацията.

От БРТК желаят незабавно да се подхващат нужните държавни ограничения за подкрепяне на туристическия летния сезон по Черноморието.

От БРТК припомнят, че от седмица страните по света афишират своите правила за посрещане и обслужване на задгранични туристи. Повечето от тях отстраняват рестриктивните мерки за влизане в страната на туристи, сложили двете дози на имунизацията, а за останалите остава условието за тест. Според организацията е тревожно, че Гърция и Турция към този момент са създали своите съглашения за посрещане на съветски туристи по техните курорти, а България съгласно БРТК не е постигнала прогрес в това отношение.

Затова от организацията питат министъра на туризма какви ограничения се подхващат за стимулиране на туристопотока, с цел да се избере България пред нашите съседки Турция и Гърция, а по Черноморието пред Грузия; дали туристи, които желаят да посетят страната ни и имат сложени две дози ваксина, ще могат ли да влязат в България без да подлежат на PCR тест и карантина. От БРТК се интересуват и какво се планува за визовият режим за туристи от трети страни.

От БРТК припомнят, че министър на туризма е декларирала на срещата в Бургас голямото предпочитание на съветските туристи да почиват по българското Черноморие, само че "утежнената обстановка по издаване на визи може да погуби още в зародиш техния възторг да изберат България пред Турция и Гърция, които поставят годишно старания да подтикват съветския екскурзиант към тях ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР