Бургаската Регионална библиотека “Пейо Яворов” брандира автобус с ликовете на

...
Бургаската Регионална библиотека “Пейо Яворов” брандира автобус с ликовете на
Коментари Харесай

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Бургаската Регионална библиотека “Пейо Яворов” брандира рейс с ликовете на български класици.
От двете страни на возилотото са ликовете на Пейо Яворов, Иван Вазов и Алеко Константинов, а на гърба – Петя Дубарова и Христо Фотев. Под тях се чете и слоугъна “Пътувай, чети, обичай… Бургас!”. Автобусът ще пътува половин година в морския град, с ликовете на класиците.

“С брандирането на рейса още един път желаеме да покажем, че сме новаторски и разнообразни. Надявам се, че по този начин ще предизвикваме бургазлии да четат повече. А това има и възпитателна цел. Децата, които ще пътуват с рейса ще питат родителите кои са тези хора, чиито облици са от двете страни. И по този начин ще научат още нещо”, показа Мария Бенчева – шеф на Регионална библиотека “Пейо Яворов” – Бургас.

Инициативата на Бургаската библиотека е във връзка 130 години от нейното основаване. Това е първото от серия събития, с което ще бъде маркирана годишнината. За първи път културен институт у нас брандира транспортно средство.

Любопитното е, че рейсът ще пътува по линия номер девет в морския град, която свързва жилищен комплекс „ Меден рудник ” и комплекс „ Славейков ”. Това е един от най-дългите направления в градския превоз.

Возилото към този момент няколко дни пътува по линията в Бургас и обира аплодисменти от пасажери и пешеходци, а в сряда бе формалната му презентация.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР