Бургаската полиция е готова да осигури охраната на шествието за

...
Бургаската полиция е готова да осигури охраната на шествието за
Коментари Харесай

Полицията в Бургас на крак за баловете и шествието на 24 май

Бургаската полиция е подготвена да обезпечи защитата на шествието за 24 май и абитуриентските балове. Това сподели комисар Неделчо Рачев, който е шеф отдел „ Охранителна полиция и КАТ ”. В празничния церемониал по централните улици на града ще се включат към 800 души, което постанова промени в организацията на придвижването.
Шествието е с начало 10:30 часа и включва улиците „ Александровска ”,„ Богориди ” до Приморски парк. Променен ще бъде трафикът на коли и по улиците „ Левски “, „ Лермонтов “, „ Фотинов “, „ Цар Симеон Първи “ и бул. „ Демокрация “. Възможно е да се стигне и до прекъсване на рейсове от градския превоз, които обслужват тези направления, разясни комисар Неделчо Рачев. 
Засилено наличие на органите на реда ще има и в следобедните часове на деня, когато стартират изпращанията на зрелостниците.
„ В този ден работата ни ще е главно да подкрепяме безвредното осъществяване на празника, като приканвам хората за по-голяма приемливост и сами да подкрепят потока на придвижването “, предизвести комисар Рачев. Той осведоми още, че улица „ Васил Левски “ ще бъде напълно затворена за придвижване. Причината е, че обезпечава бързо напредване на зрелостниците и техните фамилии до учебните заведения.
Около 2 027 са зрелостниците, които ще честват 24 май в разнообразни в разнообразни заведения в Бургас и Слънчев бряг. Полицейско наличие ще има и по пътя за туристическия комплекс, където постоянно стават произшествия. „ Шофьори, каращи рисково и застрашаващи общия поток ще бъдат извеждани от колоната ”, добави комисар Рачев.
Засилено полицейско наличие ще има и в Слънчев бряг. Ще се следи за рисково придвижване на коли до заведенията за хранене и хотелите в които са настанени зрелостниците.
Ситуацията по Южно Черноморие ще е аналогична, тъй като и там се организират балове в курортните селища. На помощ на полицейски чиновници ще бъдат и мобилни камери, които ще наблюдават за сигурността по пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР