Бургаската Окръжна прокуратура предаде на съд Стоян Колев от Айтос.

...
Бургаската Окръжна прокуратура предаде на съд Стоян Колев от Айтос.
Коментари Харесай

Бизнесмен от Айтос отива на съд заради неплатени данъци от близо половин милион лева

Бургаската Окръжна прокуратура съобщи на съд Стоян Колев от Айтос. Той е упрекнат в отбягване заплащането на данъчни отговорности на стойност към 5 000 лв..
Това е станало за времето от 2012 до 2014 година в качеството му на едноличен търговец с комерсиално сдружение. В три обособени месечни информации Стоян Колев е подал неистинен заявления, които се изискват по закон.
Другото обвиняване към предприемача е, че в качеството си на едноличен търговец с комерсиално сдружение, избегнал заплащането на данъчни отговорности на стойност 346 023 лв.. Това е станали посредством осъществяване на покупко-продажби със свързани лица. Като шеф на Д.Й. – служащ, заемащ длъжността „ продавачи в магазини и демонстратори “, като й продал недвижими парцели - един апартамент, търговски обект и два магазина в Карнобат.

Стоян Колев е получил обвиняване и заради обстоятелството, че пред нотариус е удостоверил лъжа в 14 писмени заявления за засвидетелствуване на истинността на някой условия – че има непогасени, подлежащи на наложително осъществяване, отговорности за налози мита и наложителни осигурителни вноски.
Окръженият съд ще гледа делото на 15 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР