Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Кирил Христов с прякор

...
Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Кирил Христов с прякор
Коментари Харесай

Съдят Принца за убийството на готвача му

Бургаската окръжна прокуратура съобщи на съд Кирил Христов с прякор Принца. 61-годишният несебърски предприемач ще бъде съден по обвиняване за умишленото ликвидиране на готвача, работил в ресторанта му в остарелия Несебър.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи дата за съвещанието. Инцидентът стана през април 2016 година в градината пред ресторант „ Принц Кирил ". Според държавното обвиняване Христов е възпроизвел 4 изстрела със законно притежаван револвер, само че не към жертвата Никола Колев (63 години). Това се случило пред двама очевидци.

Малко по-късно, Колев е убит от упор в автомобил, паркиран на метри от хотела на Христов. Изстрелът е създаден със законно притежаван „ Заг Зауер “. Куршумът влезнал отдясно в гърдите на Колев, засегнал е огромни кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта е настъпила неотложно.

Възстановката на събитията, направена през предходната година сподели, че Принца създал изстрела, до момента в който затварял с лявата ръка, в която държал револвера, предната дясна врата на автомобила.

Тройна съдебно-трасологична експертиза, беше осъществена от експерти от Националния институт по криминалистика и криминология в София, Веднага по-късно обвиняването против Кирил Христов бе преквалифицирано от ликвидиране в причиняване на гибел по несъобразителност.

Решението обаче беше ревизирано от Апелативната прокуратура в Бургас, а казусът – върнат с съответни инструкции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР