Бургаската многопрофилна болница има стая за родители на недоносени деца.

...
Бургаската многопрофилна болница има стая за родители на недоносени деца.
Коментари Харесай

Откриха специална стая за недоносените бебета и техните родители в УМБАЛ Бургас

Бургаската многопрофилна болница има стая за родители на недоносени деца. Официалното отриване на фамилната стая се състоя през днешния ден в Отделението по неонатология. Тя е резултата на разнообразни дарителски акции, като продажба на календари с бебета родени в болничното заведение, непринуден труд и други начинания на разнообразни организации. В изгода на най-малките пациенти, в построяването на стаята се включиха работещи в отделението, доброволци. Стаята беше построена в продължение на четири месеца.
Най-големият акцент е подложен в обезпечаването на контакт сред бебето и майката, който съгласно лекарите е значим за недоносените деца. За задачата са обезпечени специфични столове, където той да бъде сбъднат.
" Тесният контакт сред бебето и неговите родители оказва помощ както на родителите да преодолеят напрежението от раздялата и от обстоятелството, че детето ще остане в болничното заведение, по този начин и на детето. То усеща гласа и допира им, по-спокойно е, индикаторите му се усъвършенстват. Родителите се усещат по-уверени в грижите за него, а това им оказва помощ когато се приберат у дома ", показа доктор Стилияна Томова, която е шеф на отделението по неонатология към УМБАЛ Бургас.
Цената на стаята, която ще основава улеснение на най-малките пациенти на болничното заведение и техните родители, е 12 хиляди лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР