Burgas24.bg виж галерията Традиционната коледна кампания на младежите от ДБГ ще

...
Burgas24.bg виж галерията
Традиционната коледна кампания на младежите от ДБГ ще
Коментари Харесай

Милосърдие: Откупиха повече от половината фотоси от благотворителната изложба на МДБГ

Burgas24.bg виж галерията Традиционната коледна акция на младежите от ДБГ ще продължи до 20 декември, събраната досега сума е 1500 лева

Хора с положителни и милосърдни сърца откупиха повече от половината снимки по време на благотворителната галерия, проведена от младежите на " Движение България на жителите " -Бургас. Събитието, част от обичайна коледна акция на МДБГ " Дар до сърце ", се организира в галерията на Дружеството на бургаските художници късно нощес.

Гости на благотворителната галерия бяха общински съветници, локални политици, лекари, архитекти, спортисти, представители на бизнес и арт средите, общественици, публицисти, както и симпатизанти на ДБГ. Пръв фотос откупи основният секретар на Областна администрация Валентин Люцканов от името на институцията, която съставлява, пожелавайки триумф на идеята. Примерът му последваха общинските съветници Константин Бачийски и Ивайло Вагенщайн, ръководителят на Занаятчийската камара в Бургас Майя Стоянова и доста други.

Завладяващите фотоси са правени по време на Първия фестивал на маскарадните игри, националното и художествено творчество, който се организира в последните дни на октомври месец тази година в Бургас. Фотосите са дело на бургаски фен фотограф, който с наслада ги подарява за благородната идея. Всяка от фотосите беше на стойност 100 лева В залата бе сложена и дарителска кутия, в която посетителите можеха да пуснат и по-скромно подаяние. Така до края на вечерта се събра сумата от 1500 лева, която ще отиде при бургаска детска градина за закупуване на национални носии.

" Още в първия работен ден след празниците ще дарим събраната сума на бургаска детска градина, която за първи път тази година разкри група за фолклорни танци. Има хора, които са декларирали, че желаят да си купят снимки, само че нямаха физическата опция да дойдат на изложбата ", изясни ръководителят на младежката организация на " Движение България на жителите " Антон Иванов. Той е работил по графичното оформление на поканите за изложбата и още тогава фотография на малко дете в национална носия превзема сърцето му. Слага я най-отпред като знак на вярата и положителното.

Неговият заместител в организацията Ралица Стаматова разкри, че подготовката към всички елементи не е била по никакъв начин лека, само че когато идва от сърцето дава доста сила и позитивни страсти.

" Когато обмисляхме третото издание на самодейността ни " Дар до сърце ", си казахме, че би трябвало да е обвързвано със съхраняването на българските обичаи и традиции, тъй като единствено това може да ни избави като нация. Тогава взехме решение, че можем да използваме фотографии, които да продадем, снимани по време на Първия фестивал на маскарадните игри, националното и художествено творчество. Намери се фен фотограф, който ни ги подари безплатно ", показа Ралица Стаматова, зам.-председател на МДБГ.

Силно рамо на младежите от ДБГ дава водачът на партията Живко Табаков, който постоянно предизвиква концепциите им.

" Нашата младежка организация се стреми да подкрепя всички български деца, тъй като те са нашето бъдеще. Затова и техните начинания са насочени към най-малките, към учебните заведения. Радвам се, че в тази зала виждам толкоз доста другари, наши съидейници, пристигнали да ни уважат, да оставят част от себе си. За нас това е най-голямото благосъстояние ", сподели по време на формалното разкриване на изложбата общинският консултант и общински ръководител на ДБГ-Бургас Живко Табаков. Той е и индивидът, спомогнал финансово за отпечатването на фотосите.

Неоткупените снимки ще бъдат изложени в офиса на ДБГ-Бургас до 20 декември. Всеки, който желае да ги прегледа, може да го направи на ул. " Фердинандова " 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР