Burgas24.bg виж галерията Още две свлачища се активираха в бургаския квартал

...
Burgas24.bg виж галерията
Още две свлачища се активираха в бургаския квартал
Коментари Харесай

Още две свлачища се активираха в Сарафово, ще погълнат ли тузарските имоти?

Burgas24.bg виж галерията Още две свлачища се задействаха в бургаския квартал " Сарафово " след поройния дъжд в понеделник, видя кореспондент на Burgas24.bg . Те се намират паралелно на  крайбрежната алея. На метри от тях са ситуирани най-скъпите парцели, благосъстоятелност на бургаски предприемачи и руснаци.

Както през вчерашния ден съобщихме експерти от " Геозащита " ще създадат незабавен оглед на задействалото се крайбрежно свлачище на улица " Черно море " в   квартала. До края на седмицата ще бъде осъществено изследване и проучване на терена и ще оформят наставления за спешни укрепителни дейности.

Община Бургас е уведомила с писмо и Министерството на районното развиване и благоустройството за казуса и ще кандидатства за финансиране за планиране и изцяло подсилване на бреговата линия в " Сарафово ". В работата на експертите ще се включат и представители на ВиК Бургас, които да предложат решения за построяването на отводнителна система както в застрашената от свлачище зона, по този начин и в други елементи на квартала, които са пострадали от наводненията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР