Burgas24.bg виж галерията Изключително емоционално бе открит днес след ремонт Центърът

...
Burgas24.bg виж галерията
Изключително емоционално бе открит днес след ремонт Центърът
Коментари Харесай

Ремонтираха Центъра за специализирана образователна помощ в Бургас с 113 хил. долара

Burgas24.bg виж галерията Изключително прочувствено бе открит през днешния ден след ремонт Центърът за профилирана просветителна помощ в Бургас. С артистичните си осъществявания децата трогнаха всички, събрали се да прегледат обновените пространства на постройката, известена преди като Помощно учебно заведение " Отец Паисий ", съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

На формалното отриване участваха заместник- посланикът на Съединени американски щати Джъстин Фридман, кметът на Бургас Димитър Николов, неговият заместител Йорданка Ананиева, зам.-областният шеф проф. Севдалина Турманова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и други

В ремонта на Центъра бяха вложени 113 000 $  от Правителството на Съединени американски щати. В него се обезпечава ежедневна помощ на 94 деца със специфични потребности. Ремонтът включва изцяло възобновяване на всички тоалетни на първия етаж, ремонт на физкултурния салон, създаване на рампа за инвалидни колички, монтаж на външен асансьор, замяна на входната врата и монтиране на заслон на основния вход на постройката.

" Убеден съм, че партньорството ни с посолството на Съединени американски щати ще продължи. Партнирахме си за възобновяване на полуразрушената постройка на 24-ти черноморски пехотен полк в Морската градина, която през днешния ден е Дневен център за младежи с увреждания. Искрено съм благополучен, че тази поддръжка дава опция ние да създадем услугите за нашите деца още по- налични и още по- качествени. Това нямаше да е допустимо, в случай че Бургас не притежаваше всеотдайността и гения на експертите, които работят  с децата със специфични просветителни потребности. Родителите, които ни се доверяват всяка година, се усилват. Това демонстрира едно голямо доверие. Подобряването на материалната база е нещо доста хубаво, само че в случай че го няма човешкото, огромното сърце на възпитателите и експертите, услугата нямаше да е качествена и пълноценна. За мен е чест, че съм част от този извънредно скъп план ", сподели кметът Николов.

" Ние сме тук поради децата, те са най-важните. Благодаря ви за топлия банкет, за мен е чест да бъда в Бургас с всички вас и да честваме още един сполучлив план. Като татко на четири деца, едно от които със специфични просветителни потребности, имам вяра, че децата символизират очакванията на нашите общества. Чрез вложение в центрове като този, ние влагаме в бъдещето. Този център  е резултат на усърдна работа на доста хора. Заедно ние предоставяме една налична среда за децата със специфични потребности. За нас беше наслаждение да си партнираме с Община Бургас. Нека тази постройка служи на децата на Бургас и България като център за поддръжка ", съобщи в приветствието си заместник-посланик Фридман.

Проектът за ремонт на Центъра е директно обвързван с неотдавна актуализирания Дневен център за младежи с увреждания, който също беше ремонтиран със средства на държавното управление на Съединени американски щати. От 2010 година държавното управление на Съединени американски щати е вложило към шест милиона $ в планове за филантропична помощ в България. Програмата за филантропична помощ сплотява напъните на американски военнослужеши и български общини в съдействие по значими планове. Освен това по тази стратегия Правителството на Съединени американски щати си партнира с неправителствени организации и локални компании за реализирането на плановете в сходство със тактиката за обществено и икономическо развиване на България.

Повече вижте в нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР