Burgas24.bg виж галерията >Общината иска, освен на котките, да наричат Бургас

...
Burgas24.bg виж галерията
>Общината иска, освен на котките, да наричат Бургас
Коментари Харесай

Бургас обедини две от емблемите си, ето какво се получи

Burgas24.bg виж галерията >
Общината желае, с изключение на на котките, да назовават Бургас и град на велосипедите. Затова събра двете неща в едно занимателно мигане към своите поданици и посетители.

Формалният мотив за изработването на велосикотките е Европейската седмица на подвижността 16-22 септември 2018 година Пластичните решения са осъществени по концепция на Областния информативен център и Община Бургас. Те са дело на графити актьора Иван Янков /с псевдоним Esteo/. Преди две години още веднъж по повеля на Общината той изрисува и остарелия бункер до калните бани.

Велосикотките са арт съоръжения, направени от излезли от приложимост колела. Материалите са обезпечени от Общинско дружество " Транспорт ". Целта е те да внесат повече въодушевление в градската среда и да концентрират по забавен метод публичното внимание върху градската подвижност, като основна част от задачата на Община Бургас за повишение качеството на живот и опазването на околната среда.

През последните години градът ни се сочи като образец в това отношение, с построената обвързвана система от велоалеи, актуализирани паркови пространства и доста благоприятни условия за упражняване на различни способи за напредване. Велосикотките са и следващо доказателство за това по какъв начин да рециклираме и по какъв начин от боклуци може да бъде сътворено нещо красиво.

Засега в Бургас са инсталирани четири усмихнати котки - две в Морската градина и две в центъра на града. Те могат да бъдат видени зад Експозиционен център " Флора ", на алеята към Летния спектакъл, пред Профсъюзния дом и Общинско дружество " Транспорт " на ул. " Александровска ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР