Burgas24.bg. Припомняме, че той бе сред най-големите противници на идеята,

...
Burgas24.bg. Припомняме, че той бе сред най-големите противници на идеята,
Коментари Харесай

Живко Табаков след поредното позеленяване в Лазур: Направихме си лоша реклама и прогонихме туристите

Burgas24.bg. Припомняме, че той бе измежду най-големите съперници на концепцията, а мотив за дебата стана докладна бележка от кмета Димитър Николов за " позеленяване " на огромна част от ж.к. " Лазур ".

" На база анализите от летния сезон трябваше да си отговорим на въпроса - беше ли нужно да вкарваме " зелена зона ", и то от май до септември. Днес чаках нов метод от страна на администрацията. Ако създадем спор или изследване, ще отчетем, че финансовите приходи във връзка с бизнеса, са спаднали. Общувам със стопаните на плажа и притежателите на заведения, те са на мнение, че с тази мярка приходът на туристи в тази част на града е понижен. Най-лошата реклама, която постихнахме е туристите да споделят - да не вървим в Бургас, тъй като там е платено. Аз ще гласоподавам срещу ", отсече Табаков.

По благополучен бе общинският консултант Ангел Божидаров, който означи, че ще наеме адвокатската фирма на Евгений Мосинов, с цел да напише докладна, предлагаща въвеждането на " синя зона " от Димчево до Банево.

На другия полюс бяха общинските съветници те ГЕРБ. " От както има зелена зона, резултатът се усеща и градската среда е по-добра ", съобщи Румен Ангелов. " Надградихме и подобрихме разпределението на увеличаващите се коли, въведохме повече ред. Неслучайно Бургас още веднъж бе определен за най-хубав град за живеене, един от критериите е точно паркирането ", добави Диян Димов.

" Рред и успокоение царува единствено в гробищния парк. Ако желаеме да развиваме града, да не трансформираме Бургас в гробище ", прикани в типичния си жанр Георги Дражев. В последна сметка предлагането за разширения на " зелената зона " бе признато с 37 гласа " за ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР