Burgas24.bg.По традиция, на площад Атанас Сиреков се състоя тържественото издигане

...
Burgas24.bg.По традиция, на площад Атанас Сиреков се състоя тържественото издигане
Коментари Харесай

Бургас се преклони пред героите, дали живота си за българската независимост

Burgas24.bg.

По традиция, на площад " Атанас Сиреков " се състоя тържественото издигане на националния байрак, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Представители на бургаското духовенство направиха празничен молебен за благоденствието на Независима България.

На ритуала участваха зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-кметът по опазване на здравето, обществени действия и спорт доктор Лорис Мануелян, зам.-областният шеф проф. Севдалина Турманова, представители на Общинския съвет и политически партии.

След това формалните посетители и жители поставиха венци и цветя при паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на починалите за отбрана на българската самостоятелност.

Тържествата продължиха още веднъж на площад " Атанас Сиреков ", където  бургазлии имаха опция да се насладят на празничен фолклорен концерт на експертите от отбор " Странджа ". 

Преди 110 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд трансформира историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР