Burgas24.bg. Ето какви са аргументите, защитаващи искането на бургазлията. Публикуваме

...
Burgas24.bg. Ето какви са аргументите, защитаващи искането на бургазлията. Публикуваме
Коментари Харесай

Бургаски пенсионер поиска наборите му да пътуват безплатно по една линия на градския транспорт!

Burgas24.bg .

Ето какви са причините, защитаващи настояването на бургазлията. Публикуваме ги без редакторска интервенция:

"Във връзка с нерадостната орис на пенсионерите донасям следното: Най- тежко е ситуацията на хората, които са работили през 1950 година - 1990 година. Те преобразиха България, от изостанала я трансфораха в модерна страна. С труда си те сътвориха днешното национално благосъстояние!

Към 01.01.1950 година по съпоставими цени и състав те стигнаха 85 милиарда лв..

Днес една част от тези хора се чудят какви проекти да си създадат, с цел да могат "да вържат двата края ".

Един мой прочут на име Христо си направи следния проект. Той и жена му да спрат да купуват лекарство за кръвното налягане, само че резултатът бил неприятен. На 7 ден Христо получил мозъчен кръвоизлив, а жена му го получила на 10 тия ден. Прекарали месеци на легло, откакто Христо почнал да се движи с бастун и паметта му намаляла. Жена му си купила два бастуна, само че можела да се движи единствено в стаята. Друг мой прочут на име Николай също си направил проект и оставил медикаментите за кръвното. На третия ден той се похвалил, че се усеща по-добре. На седмия аз го потърсих по моя работа, само че разбрах, че той не можел нито да става от леглото, нито да приказва, а на 14 тия ден умрял. Лекарите се оказали безсилни защото кръвта му се съсирила откакто спрял медикаментите. Тук желая да прибавя още нещо. Имал съм редица случаи, когато мъже и дами на възраст към 80 години и повече, когато ме срещнат по основната улица да ми желаят пари за най- разнообразни неща без да знаят, че и аз съм в непоколебим режим на икономии. И всичко това се случва в Бургас. В града, за който доста се приказва, че бил най-хубавия град за живеене в България и това до известна степен е правилно и аз не един път съм казвал, че Бургас е най-хубавият град за живеене на богатите хора, само че не и за бедните. Според мен богатите хора би трябвало да мислят повече за бедните и за възрастните, които са на 80 и повече години. Такива хора могат в Стара Загора да пътуват гратис по една линия на автобусните транспорти. 

Аз апелирам, както господин Кмета, по този начин и господата съветници на град Бургас да проявят схващане и угриженост по гореизложеният от мен въпрос и да вземат решения от новата 2018 година Според което пенсионерите на възраст 80 години и повече да имат право на гратис пътешестване с автобусни транспорти по една линия ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР