Burgas24.bg.Допитването се проведе в периода от 20 април – 24

...
Burgas24.bg.Допитването се проведе в периода от 20 април – 24
Коментари Харесай

ИК внесе подписката за местен референдум за дейността на Кроношпан! Топката е в полето на ОбС-Бургас

Burgas24.bg.

Допитването се организира в интервала от 20 април – 24 юни 2018 година, като подписката срещна голямо утвърждение от страна на жителите на града не толкоз поради това, че е ориентирана съответно към активността на обещано дружество, колкото заради обстоятелството, че е опция да се изиска мнението на хората по даден значим за обществото въпрос.

Въпреки това самодейността не съумя да събере нужния брой подписи по закон за наложително разглеждане в ОбС-Бургас или за осъществяване на локален референдум. Основни фактори за това са следните:

- незадоволителният човешки запас, с който разполагахме за събирането на подписи; Тук е момента да благодарим на всички доброволци, които се включиха в събирането на подписи и въвеждането на данните.

- неинформираността на жителите и основаната изкуствена неуравновесеност у хората, която бе подбудена с въвеждането на европейския общ правилник по отношение на отбраната на персоналните данни, в действие от 25 май т.г., че надали не нещо ужасно ще стане, в случай че хората си дават персоналните данни - ЕГН; Недоверието на жителите за даване на ЕГН след тази дата беше голямо.

- усложнените условия за предизвикателство на локален референдум, регламентирани в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. Третия народен проект за намерено ръководство, признат от Министерски съвет, предвиждаше до 30 юни т. година да се понижат условията към попълването на персонални данни в подписки и да се даде опция за онлайн начинания и поддръжка. До момента осъществяването е нулево. Като прибавим и неповторимото условие на българските управляващи – те единствени в света изискват това – подписите на книжен притежател да се преписват в електронен файл по пример на работа ГРАО, то натоварването на уредниците на начинания и подписки става изключително тежко. Същевременно тяхната накърнимост като админи на персонални данни нараства.

" Инициативата събра към 4 000 подписа, само че внасяме 3 082 броя подписи, заради обстоятелството, че в останалите няма наложителните по закон персонални данни, а точно ЕГН или лицата не са с адрес в Община Бургас. Част от внасяните подписи също са с непълни персонални данни, само че се надяваме работа ГРАО да ги признае за годни. Въпреки недостигането броя на подписите и с оглед значимостта на поставените въпроси, внасяме събраните подписи в структуриран електронен тип, както и бланките на книжен притежател със събраните подписи на жителите в ОбС-Бургас, адресирани до ръководителя на ОбС-Бургас господин Луков, с молба да се прегледа на Общинска сесия опцията за осъществяване на локален референдум по въпросите, сложени в подписката. Ние имаме искания, че сме демократична страна, а се опасяваме да чуем и да приемем гласа на хората. Същите тези хора, които образуват тази демократична страна ", безапелационен е Стоян Грозев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР